Feedback Form

Heste 

Oprettet: 09-05-2008

Fra 1. juli 2008 skal hestene ansvarsforsikres

Fra 1. juli 2008 skal hestene ansvarsforsikres

Folketinget har vedtaget en ændring af lov om hold af heste.

Fra 1. juli 2008 er der således objektivt ansvar for skader forvoldt af løsgående heste. Dette indebærer, at ejeren af en hest vil være erstatningsansvarlig for sådanne skader, selvom der ikke er noget at bebrejde den pågældende. Der stilles i den forbindelse krav om, at hesteejere sørger for at hestene er ansvarsforsikrede.

Det er væsentligt at bemærke at det objektive erstatningsansvar og pligten til at tegne en ansvarsforsikring, påhviler den person, der er den faktiske ejer af hesten, uanset om hesten befinder sig hos vedkommende. Det gælder også i situationer, hvor hesten permanent eller midlertidigt er opstaldet hos en anden person end den faktiske ejer, f.eks. en træner eller berider.

I tilfælde, hvor en hest i en kortere eller længere periode er lejet ud til en anden person end den faktiske ejer, vil ansvaret også påhvile hestens ejer.

Forsikringsbranchen er i gang med at tilpasse sig den nye lovgivning, så ansvarsforsikring tilbydes hesteejerne i enten et selvstændigt hesteansvarsforsikringsprodukt eller en forsikringspakke.

En rundspørge i forsikringsbranchen giver mange mulige produktvarianter.
For private nævnes mulige produkter som; en udvidelse af familieforsikringen (indboforsikring) eller en udvidelse af de nuværende hesteforsikringer.
For erhverv nævnes mulige produkter som; udvidelse af landbrugsforsikringen eller udvidelse af erhvervsansvarsforsikringen.

Hesteejere bør derfor kontakte forsikringsselskaberne for at få kortlagt mulighederne for ansvarsforsikring af heste i hvert enkelt selskab.

Læs om ændringer til loven her.

Sidst bekræftet: 09-05-2008 Oprettet: 09-05-2008 Revideret: 09-05-2008

Forfatter

Heste
Afdelingskoordinator

Tine Landbo

Heste


Af samme forfatter

Kalender 2019
Her ses alle arrangementer og mærkepladser for 2019. Husk siden bliver jævnligt opdateret.
13.12.18
Prisliste 2019 - Heste
Priser vedrørende stambogsføring på SEGES Heste 2019
13.04.18
Avlsforbund tilknyttet Landsudvalget for Heste
Listen omfatter 31 avlsforbund, som er tilknyttet Landsudvalget for Heste. Du kan under hver avlsforbund finde en beskrivel...
04.01.18