Oprettet: 07-05-2002
Revideret: 11-07-2011

Indstilling af PC-Markforsøg

PC-Markforsøg skal på nogle få punkter indstilles, så den passer til ens egne forhold.

 
Tilbage til oversigt

Indstilling af PC-Markforsøg

PC-Markforsøg skal på nogle få punkter indstilles, så den passer til ens egne forhold. Det gælder kommunikation med håndterminal, kommunikation via Internettet, og derudover er det muligt at tilpasse udskrifterne med logo og egen bundtekst.

Login

Når programmet startes vises nedenstående login vindue. Brugernavn og kodeord er det samme som du bruger, når du logger på f.eks. LandbrugsInfo. Kontakt AgroTech, hvis der er problemer med at logge på PC-Markforsøg, men login til Landmand.dk eller landbrugsinfo virker.

 

 

 

Indstilling af Håndterminal kommunikation

Kommunikation imellem håndterminal og pc foregår via en seriel ledning, der forbindes med en ledig com port på pc’en og RS232 porten på håndterminalen.

  • Vælg Funktioner i menulinien og derefter Indstillinger. Klik på fanebladet Håndterminal.
  • Vælg den com port, der bruges til kommunikation med håndterminalen. Standardværdierne for hastighed og timeout er angivet. På fanebladet Håndterminal kan man desuden vælge, om data godkendt på håndterminalen automatisk skal godkendes på PC-Markforsøg. Dette gør man ved at vælge Ja eller Nej i boksen Godkend automatisk færdige data til håndterminal.

Indstilling af afgrødernes tidlighed til kalenderstyring

Under indstillinger og Afgrødernes tidlighed – til ugekalender er det muligt at ændre tidligheden for hver enkelt afgrøde. Derved kan der laves forholdsvis præcis styring af ugeplanlægningen:

 

Indstilling af Udskriftsoplysninger

I bunden af udskriften kan man tilføje egen tekst, f.eks. foreningsnavn, som indtastes i feltet Venstre bundtekst på udskrifter.

 

PC-Markforsøg benytter Internet Explorer til udskrifter. Af hensyn til udskrifternes layout ændrer programmet i udskriftsindstillingerne i Internet Explorer. Normalt sættes indstillingerne tilbage igen, når PC‑Markforsøg lukkes korrekt. Men hvis PC‑Markforsøg bryder ned, kan det ske, at udskriftsindstillingerne ikke sættes korrekt tilbage. For at gendanne de oprindelige indstillinger kan du klikke på knappen Gendan standardværdier.

 

Til top

   
Sidst bekræftet: 23-07-2018 Oprettet: 07-05-2002 Revideret: 11-07-2011

Forfatter

Planter & Miljø
Faglig leder

Thomas Nitschke

AgroTech


Af samme forfatter

Drone og satellitbilleder - Udnyttes markens variation i præcisionslandbruget?
Bliv klogere på hvad maskiners arbejdsbredde har af betydning for at udnytte markens variation i biomasse målt fra satellit...
19.02.20
Anvendelse af multispektrale dronebilleder i landsforsøgene
2018 var året hvor flere landsforsøg blev overfløjet med drone monteret med et multispektralt kamera. Denne rapport beskriv...
06.12.19
Mindre lejesæd ved gradueret vækstregulering i OnFarmPlusforsøg
I et forsøg i vinterhvede er der foretaget positionsbestemt vækstregulering og høst. Der er vækstreguleret med størst dosis...
19.11.19
Håndterminaler til Nordic Field Trial System
Tag PC-Markforsøg med i marken.
30.06.16
Mus og tastatur
PC-Markforsøg er et Windows program, som lægger op til, at brugerne anvender deres nysgerrighed og intuition, og selv går p...
11.07.11