Feedback Form

  

Oprettet: 30-11-2017

Start ejerskiftet i god tid så den unge når at få kompetencerne

Ti års tilløb tog Henning og sønnen Andreas Nielsen til deres generationsskifte. Undervejs nåede Andreas at få sin landbrugsuddannelse i hus og blive klar til at overtage bedriften. Hør om makker-parrets erfaringer i ny podcast.

 

Andreas havde forsøgt sig med handelsskolen og været et år uden for landbruget, da han og faren begyndte at snakke alvorligt om at generationsskifte Møllergården i Kirke Hyllinge. Da Andreas valgte landbrugsuddannelsen vidste han derfor, at han skulle være landmand og på sigt overtage virksomheden. Undervejs i studierne brugte han endda den fædrene gård som case.

Andreas er i dag 28 år og i fuld gang med et glidende generationsskifte med sin far. 

Klik på billedet og hør podcasten om Henning og Andreas Nielsen på Møllergården i Kirke Hyllinge

God tid
Ifølge faren, Henning Nielsen, har det betydet alt, at han og sønnen er kommet i gang med deres ejerskifte i god tid. Faren har nydt godt af Andreas’ ideer, mens sønnen i ro og mag har kunnet lære af sin far og skærpe sine kompetencer.

- Jeg mener, at det er en kæmpe fordel. Andreas kommer med de nye idéer, og jeg har erfaringen, så det er en god kombination, siger Henning Nielsen.

Samtidig har de været gode til at rumme hinandens forskelligheder og lytte til hinanden:

- Det kræver, at man respekterer hinanden, og man skal ikke være stejl, siger Henning Nielsen.

Frugtbare samtaler
Starter man processen i god tid, er der tid nok til at tale alle sider af ejerskiftet godt igennem. Også de mere personlige aspekter, som ofte tæller mest.

- Ejerskifte, når vi kigger på tallene, er ikke det svære. Det, der betyder noget, er de mere bløde ting. At man kommer godt igennem det og stadig kan have det godt sammen i familien efterfølgende. Her er det det at komme i gang i god tid, der gør en forskel, understreger Jane Karlskov Bille, specialkonsulent i SEGES.

Generationers arbejde bærer frugt
Andreas ser frem til at overtage gården 100 procent. Han er glad for, at han i de sidste ti år har været med til at udvikle bedriften til det, den er i dag, men kender også sin plads i Møllergårdens historie:

- Jeg er glad og taknemmelig for, at min familie hele vejen tilbage til min tipoldemor har drevet gården på en måde, så jeg på mange parametre overtager en bedrift, der er i god form. Det tror jeg ikke, at der er mange, der kan i dag – så det er noget specielt, siger Andreas Nielsen.

Læs mere
Læs Jane Karlskov Billes notat om det gode ejerskifte, som er baseret på Center for Ejerledede Virksomheders rapport om ejerskifter i ejerledede virksomheder.

Sidst bekræftet: 19-12-2018 Oprettet: 30-11-2017 Revideret: 30-11-2017

Forfatter

Økonomi & Virksomhedsledelse
Kommunikationskonsulent

Pernille Pennington

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Bliver grønne obligationer en oplagt finansieringskilde i landbruget?
Tanken om, at grønne obligationer inden for en overskuelig fremtid kan komme til at finansiere vindmøller, biogas- og biora...
25.07.19
For og imod ved selskaber og personligt ejede virksomheder
Er det bedst at vælge selskab eller personligt ejet virksomhed? Det korte svar er, at det afhænger af behov og situation.
31.05.19
Podcast: Syv dyder, der gør din bedrift mere robust
”Der er mange, der har nogle udfordringer.” Men udfordringerne kan løses, fastslår Anders Harck, mælkeproducent og formand ...
12.04.19
Podcast: Forbrugernes accept giver højere indtjening og tiltrækker de unge
Det kan betale sig for landbruget at have et større formål end at tjene penge. Sådan lyder budskabet fra Marie-Louise Boise...
10.04.19
Er dit landbrug i krise, kan du få hjælp til at passe på dig selv
Har du brug for at vende din situation? Få et godt råd eller to? Eller tale med andre landmænd i samme situation? Landbruge...
26.03.19