Oprettet: 24-10-2018

Det gode ejer- eller generationsskifte

Et godt ejer- eller generationsskifte kræver dialog, og at man kommer i gang i god tid. Men hvad skal du forberede, og hvad skal du overveje? Hør svaret fra en række landmænd, der selv har været igennem et ejer- eller generationsskifte.

Hvad skal du overveje?

I videoen nedenfor kan du møde Henrik Bøje Nielsen fra Nykøbing Sjælland. Han har planlagt et glidende ejerskifte, hvor bedriften deles op i to enheder, som overtages af hver sin driftsleder. Han har sørget for, at bedriften er opdateret og klar til at blive ejerskiftet.

 

I videoen møder du også Peter og Hans Christian Carstensen fra Gram. De er far og søn og har gennemført et vellykket generationsskifte. De har gode råd til andre, der selv skal igennem et generationsskifte.

 

 

Et generationsskifte kræver dialog
Et generationsskifte kræver ikke kun, at man tager stilling til de økonomiske aspekter. Det kan også medføre personlige udfordringer for familien. I videoen fortæller sønnen Michael Lykou og hans far Jens Lykou om, hvordan de forestiller sig, at gården skal drives videre, hvilke overvejelser de har været igennem undervejs og fortsat skal have på plads, og hvilke udfordringer et generationsskifte kan føre med sig.

 

 

Du kan også læse artiklen om generationsskiftet på Lykousminde

 

Kom i gang i god tid

For Henning og Andreas Nielsen var der mere end 10 års tilløb, inden generationsskiftet på Møllergården i Kirke Hyllinge kom på plads. Undervejs nåede Andreas at få sin landbrugsuddannelse i hus og blive klar til at overtage bedriften.

Hør om makkerparrets erfaringer i podcasten ”Generationsskifte – kom i gang i god tid”.

 

NB

Vi gør opmærksom på, at videoerne og podcasten er optaget tilbage i 2015. Derfor kan der være ting, der har udviklet sig for de enkelte cases. Vi mener dog stadig, at andre landmænd kan have gavn af at høre deres erfaringer omkring ejer- og generationsskifte, og derfor har vi valgt fortsat at bruge videoerne og podcasten i vores formidling, selvom erfaringerne ligger et par år tilbage i tiden.

Sidst bekræftet: 10-10-2019 Oprettet: 24-10-2018 Revideret: 24-10-2018

Forfatter

Erhvervsøkonomi
Kommunikationskonsulent

Anja Kruse Christensen

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Bliv godt klædt på til at blive virksomhedsejer
Få tjek på alle detaljerne, når du skal forfølge drømmen om at blive selvstændig landmand.
30.10.19
Bliv godt klædt på til at ejerskifte din virksomhed
Få tjek på alle detaljerne, når du skal godt videre fra livet som selvstændig landmand.
30.10.19
Opblødning af skattereglerne ved generationsskifte
Få et samlet overblik over mulighederne i opblødningen af skattereglerne omkring bo- og gaveafgift, se konsekvensberegninge...
27.11.18
Pension: Vi skal have flere landmænd med!
Ny analyse af landmændenes pensionsopsparinger viser, at landmændene gennemsnitligt set er gode til at spare op. Men der er...
01.11.18
Fortællinger fra landmænd om ejer- og generationsskifte
Mød en række unge landmænd, der alle er i gang med eller har været igennem et ejer- eller generationsskifte. Og få inspirat...
24.10.18