Oprettet: 05-12-2018

Mød Nikolaj Dalsgaard og Andreas Barsøe

Nikolaj Dalsgaard og Andreas Barsøe er venner og driver to selskaber ved Haderslev. De lejer bygninger og forpagter jorden af Kurt Jessen.

Hvem:

Nikolaj og Andreas er venner og har gået på landbrugsskole sammen. De har sammen stiftet to selskaber, hvorigennem de driver produktion af økologiske kyllinger på Skyttegaarden ved Haderslev. Derudover har de studeproduktion på den nærliggende gård Eliselund og markdrift på de omkringliggende jorder.   

 

Finansiering:

Nikolaj og Andreas ejer selskaberne Dalsgaard og Barsøe Agro I/S og Dalsgaard og Barsøe I/S. Gennem disse selskaber forpagter de to unge direktører jordene og har samtidig lejet bygningerne på Skyttegaarden og Eliselund af Kurt Jessen, således at Nikolaj og Andreas kun ejer selve besætningerne.

 

Processen:

Processen i generationsskiftet er ikke nået længere, end at Andreas og Nikolaj er enige med Kurt om, at de lejer bygningerne og forpagter jordene, indtil andet aftales. Da Nikolaj er Kurts svigersøn er de dog enige om, at det er en mulighed, at Nikolaj og Andreas overtager bygningerne på et tidspunkt, hvis det samtidig passer ind i budgettet og forretningsplanen for virksomhederne. Andreas´ familie har ligeledes en nærliggende gård, som også er i spil til et generationsskifte, hvis den gode udvikling fortsætter.

 

Nøglepersoner:

De tre personer er selv blevet enige om den lejeaftale og den struktur, selskaberne drives under. De påpeger vigtigheden af at kommunikere klart med hinanden.

 

Læs mere her:

https://www.dedanskefamiliegaarde.dk/familierne-p%C3%A5-g%C3%A5rdene/#andreas

Sidst bekræftet: 05-12-2018 Oprettet: 05-12-2018 Revideret: 05-12-2018

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Martin Stoltenberg Hansen

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Generationsskiftet på Lille Harresøgård
Nikolaj Madsen og faren Jens Madsen er i gang med at generationsskifte på Lille Harresøgård ved Give, hvor de driver et lan...
09.07.19
Sådan tager du jordprøver til N-min-måling
N-min-prøver kan give en god vurdering af din marks kvælstofindhold, så du kan beregne næste afgrødes kvælstofbehov.
05.04.19
Podcast: Svært at være bi i Danmark
40 % af verdens insektarter er i fare for at blive udryddet inden for få årtier, hvis ikke udviklingen vendes. I denne podc...
29.03.19
Generationsskiftet på Søndermarksgården
Henriks ro og erfaring kombineret med Thomas’ positive utålmodig skaber en god balance i virksomheden hos Brdr. Madsen.
28.03.19
VIDEO: KVÆLSTOFPROGNOSEN 2019
Chefkonsulent i SEGES Leif Knudsen fortæller om kvælstofprognosen, som blev offentliggjort denne uge. Hør blandt andet, hvo...
21.03.19