Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 06-09-2018

  

Oprettet: 08-09-2017

Dansk Rød Holstein slås sammen med Dansk Holstein

DRH bliver en del af DH-stambogen. Det skyldes bl.a., at der er så få af racen, at det er tungt og dyrt at administrere.


Kun 5.000 renracede DRH-dyr er dyrt i administration.

Alle Dansk Rød Holstein hundyr (DRH), som har mere end 87 pct. Holstein i sig, vil pr. 8. september 2017 være integreret i Holstein-stambogen og bliver altså dermed Holstein-dyr. Alle øvrige nuværende DRH-dyr vil forblive DRH. Det har DRH Avlsforum og DRH Raceudvalget besluttet. Og ifølge avlschef Lars Nielsen, VikingGenetics ligger der flere tungtvejende årsager til grund for beslutningen.

”Årsagerne er bl.a., at der kun er 5.000 renracede DRH-dyr i Danmark. Det gør det administrativt meget tungt og dyrt at håndtere, når der fx skal laves ændringer i it-løsninger. Samtidig er der stor risiko for fejl, når flere tyre har både DRH og Holstein stambogsnumre,” forklarer avlschefen.

Falder 7–10 NTM-enheder

Fra NAV-evalueringen i november vil alle nuværende DRH-dyr blive evalueret og publiceret på Holstein-skalaen. Det betyder, at de fleste DRH-dyr vil falde 7 – 10 NTM-enheder.

Viking vil fortsat have en separat brugsplan bestående af rødbrogede og rødfaktor-tyre. Tyrenes avlsværdital vil være udtrykt på Holstein-skalaen. Det vil også fortsat være muligt at få udarbejdet en insemineringsplan, der tager højde for dyrenes farve. For fremover at adskille sortbrogede og rødbrogede dyr er det fra juni blevet muligt at registrere rødbroget farve i DMS. Kalve, hvor begge forældre er rødbrogede, vil automatisk blive registreret som rødbrogede, mens øvrige skal registreres manuelt.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 16, 2017

Sidst bekræftet: 08-09-2017 Oprettet: 08-09-2017 Revideret: 08-09-2017

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 4 - 2019
Læs bl.a. om Flere får stress, Der er penge i høj reproduktionseffektivitet, Sådan laver du bedere kompakt fuldfoder m.m.
22.02.19
Her er de ti mest populære indlæg på kvægkongressen
Se hvilke sessioner på årets kvægkongres, der trækker flest kvæginteresserede til huse. Har har du ikke selv fået krydset a...
20.02.19
Leverer mælkekvalitet i topklasse
Ændring i malkerutinerne rykkede mælkekvaliteten på Mysagergård helt op i superligaen. Bjørn Borup var kun en enkelt cellet...
08.02.19
Kvægnyt nr. 3 - 2019
Læs bl.a. om Kvalitet af ensileringsfolier, levering af mælk i topklasse m.m
08.02.19
Milde løbesår hos køerne påvirker ikke produktionen
Mange danske malkekøer har milde former af løbesår. Ny undersøgelse fastslår, at det ikke har effekt på produktionen.
08.02.19

Læs også