Feedback Form

  

Oprettet: 08-09-2017

Dansk Rød Holstein slås sammen med Dansk Holstein

DRH bliver en del af DH-stambogen. Det skyldes bl.a., at der er så få af racen, at det er tungt og dyrt at administrere.


Kun 5.000 renracede DRH-dyr er dyrt i administration.

Alle Dansk Rød Holstein hundyr (DRH), som har mere end 87 pct. Holstein i sig, vil pr. 8. september 2017 være integreret i Holstein-stambogen og bliver altså dermed Holstein-dyr. Alle øvrige nuværende DRH-dyr vil forblive DRH. Det har DRH Avlsforum og DRH Raceudvalget besluttet. Og ifølge avlschef Lars Nielsen, VikingGenetics ligger der flere tungtvejende årsager til grund for beslutningen.

”Årsagerne er bl.a., at der kun er 5.000 renracede DRH-dyr i Danmark. Det gør det administrativt meget tungt og dyrt at håndtere, når der fx skal laves ændringer i it-løsninger. Samtidig er der stor risiko for fejl, når flere tyre har både DRH og Holstein stambogsnumre,” forklarer avlschefen.

Falder 7–10 NTM-enheder

Fra NAV-evalueringen i november vil alle nuværende DRH-dyr blive evalueret og publiceret på Holstein-skalaen. Det betyder, at de fleste DRH-dyr vil falde 7 – 10 NTM-enheder.

Viking vil fortsat have en separat brugsplan bestående af rødbrogede og rødfaktor-tyre. Tyrenes avlsværdital vil være udtrykt på Holstein-skalaen. Det vil også fortsat være muligt at få udarbejdet en insemineringsplan, der tager højde for dyrenes farve. For fremover at adskille sortbrogede og rødbrogede dyr er det fra juni blevet muligt at registrere rødbroget farve i DMS. Kalve, hvor begge forældre er rødbrogede, vil automatisk blive registreret som rødbrogede, mens øvrige skal registreres manuelt.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 16, 2017

Sidst bekræftet: 08-09-2017 Oprettet: 08-09-2017 Revideret: 08-09-2017

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Brancheaftale vedtaget for længerevarende smertebehandling ved afhorning af kalve
L&F Kvæg har sammen med Den Danske Dyrlægeforening vedtaget en branche-aftale om længerevarende smertelindring som standard...
10.08.18
KvægNyt nr. 14 - 2018
Læs bl.a. om: 4 artikler om tørken, Brug tankvagten, Få styr på maskinomkostninger
10.08.18
Fodringsdag 2018 - Sæt X i kalenderen 11. september
Sæt X i kalenderen 11. september
10.08.18
Tørke: Hvad gør vi med græsset?
For græsmarker, der ikke overlever tørken, kan man overveje anlæg af nye udlægsmarker i renbestand i det sene efterår.
06.08.18
Film: Sikker færdsel og arbejdssikkerhed ved besøg på gården
Årets høst rykker nærmere. Og travlhed, mennesker, store køretøjer og maskiner kan være en farlig kombination. Se hvordan d...
02.07.18

Læs også