Oprettet: 06-03-2020

Kvægkongres: Laura vandt prisen som Årets kvægelev

For første gang blev prisen ’Årets elev i kvægbruget’ uddelt. Prisen skal sætte fokus på de mange dygtige elever i kvægbruget – og på de spændende arbejdspladser, der findes her.


Konfetti, blomster og fuld musik. Den fik hele armen, da formand Christian Lund overrakte prisen til Årets elev, Laura Meier Lassen. Foto: SEGES

“Det er fantastisk dejligt at få at vide, at andre synes, man er dygtig. Og at den ekstra indsats, jeg gør, ikke bare betyder noget for min chef, men også er noget, skolen lægger mærke til.”

Sådan fortæller Laura Meier Lassen – vinder af den nystiftede pris ’Årets elev i kvægbruget’. I alt 27 dygtige kvægelever var indstillet til prisen, som blev uddelt for første gang på kvægkongressen i år. Tre af eleverne kom igennem bedømmelseskomiteens nåleøje og blev nomineret. Efter en videopræsentation af hver af dem var der stor spænding i salen, da formand Christian Lund i bedste Oscar-stil fik overrakt en forseglet guldkuvert og fra scenen kunne afsløre Laura som vinder. Den flotte anden og tredjeplads gik til hhv. Michael G. Nielsen og Anja Kock.

I bedømmelseskomiteens begrundelse for valg af Laura Meier Lassen som vinder skriver de: Det er tydeligt, at Laura er en dygtig, god og udadvendt repræsentant for kvægerhvervet. Hun fremstår som en positiv elev, som ser muligheder frem for begrænsninger, hendes faglighed er i top og samtidig er hun ambitiøs, tager initiativ og udstråler viljestyrke. Hun er den type elev, som vi er taknemmelige for at have i erhvervet.

Sætter fokus på et spændende fag

Laura går på EUX, hvor hun på én gang får studentereksamen og bliver faglært landmand. Mælkeproducent Per Hougaard ved Hobro har glæde af hende som elev. Både han og skolen havde indstillet Laura. Hun fortæller, at prisen er et skulderklap, som har givet hende endnu mere blod på tanden.

”Jeg havde overvejet at prøve noget helt andet efter EUX. Men nu ved jeg, at det skal være noget med kvæg. Jeg skal være ude i det og bruge min viden og min nysgerrighed. Måske som rådgiver eller landbrugsskolelærer, hvor jeg kan lære fra mig – eller på en bedrift, hvor jeg kan være med til at udvikle noget. Der er så mange muligheder,” fortæller hun.

Men Laura er ikke kun glad for prisen på egne vegne: ”Prisen sætter helt klart fokus på, hvor dygtige kvægelever faktisk er. Mange uden for landbruget tror, at det bare handler om at køre traktor og den slags. Jeg tror, det her giver opmærksomhed på, at vi kan og skal kunne så meget andet, så flere uden for erhvervet måske bliver interesserede,” forklarer hun.

Vildt inspirerende

Og målet med prisen er netop at anerkende de dygtige unge, der ønsker at arbejde i kvægbruget og sætte fokus på de gode arbejdspladser her. Sektordirektør i L&F Kvæg Ida Storm udtrykker det således:

”Med prisen vil vi gerne hylde de enormt dygtig elever, der er i kvægbruget. Og det er vildt fedt at have dem med ind over kongressen. Så prisen er bestemt kommet for at blive. Det er så inspirerende at høre historierne om dem,” fortæller sektordirektøren.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 5, 2020

Sidst bekræftet: 06-03-2020 Oprettet: 06-03-2020 Revideret: 06-03-2020

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 10 - 2020
Læs om: Sænkede sin kodøedelighed fra skyhøj; Gode erfaringer med par og gruppevis opstaldning; Stram op på antibiotika rut...
15.05.20
Sænkede sin kodødelighed fra skyhøj: Tag én ting ad gangen
Hvor skal man begynde, når man overtager en bedrift med høj kodødelighed? Mælkeproducent Anders Ring har lært at vælge sine...
15.05.20
Kvægnyt nr. 9 - 2020
Læs om: Pas særligt godt på ældre køer i sommerhalvåret; Angus er et godt alternativ ved krydsning; Effekt af gylle bragt u...
01.05.20
Kvægnyt nr. 8 - 2020
Læs om: ”Vi vil skabe den arbejdsplads, vi gerne selv ville være på”; Sæt fokus på kodødeligheden – og hav modet til at tag...
17.04.20
Sæt fokus på kodødeligheden – og hav modet til at tage snakken
Vi skal alle have fokus på at sænke kodødeligheden – og turde tale åbent om det, selvom det er følsomt, lyder opfordringen ...
17.04.20