Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 27-03-2018

  

Oprettet: 12-01-2018

Deltagerbetaling på Kvægkongres 2018

Færre midler til faglig udvikling og formidling betyder, at man fremover skal betale for at deltage på kvægkongressen.

For første gang nogensinde indføres der deltagerbetaling for de faglige indlæg på kvægkongressen.

”Det har ikke været nogen nem beslutning, men vi må bare indse, at det er nødvendigt,” forklarer formand for L&F Kvægs sektorbestyrelse Christian Lund. Beslutningen om deltagerbetaling blev truffet af en enig bestyrelse. Dermed brydes en årelang tradition for, at kvægbrugere og andre interessenter har kunnet deltage gratis i to kongresdage med præsentation af ny kvægfaglig viden og inspiration. Baggrunden for beslutningen er, at kvægsektoren har fået langt færre midler i 2018 til faglig udvikling og formidling.

”Færre midler har sendt bestyrelsen ud i en benhård prioritering for at sikre en fortsat udvikling af kvægsektoren,” fastslår Christian Lund. ”Og i den prioritering har vi fundet, at deltagerbetaling på kvægkongressen er nødvendig for at sikre den høje faglig standard på kongressen, vi har tradition for,” forklarer formanden. Deltagerbetalingen udgør en tredjedel af den reelle udgift.

Beretning og aftenprogram mandag gratis

Med beslutningen håndterer kvægsektoren finansieringen af den årlige kongres på lige fod med plante-, svine- og økologisektoren, hvor der altid har været betaling. Deltagelse i direktørens og formandens beretning mandag formiddag er dog gratis og kræver kun tilmelding. Det samme gælder programmet mandag aften med bl.a. raceforeningernes årsmøder. Prisen er fastsat, så deltagelse er billigere for landmænd end for øvrige interessenter. Ligeledes er det billigere for nummer to og efterfølgende deltagere fra samme bedrift.

Kvægkongres 2018 finder sted 26. og 27. februar i MCH Herning Kongrescenter. Tilmelding til kongressen åbner 26. januar på www.kvægkongres.dk. Her kan man allerede nu finde smagsprøver på programmet – og se priserne for deltagelse.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 1, 2018
Sidst bekræftet: 13-02-2018 Oprettet: 12-01-2018 Revideret: 12-01-2018

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt Nr. 22
links
13.12.18
Video: Inventar og velfærd i kostalden
Korrekt placering af inventaret i stalden er vigtigt for dyrenes velfærd. Ny video fra SEGES sætter spot på nogle af de teg...
10.12.18
Giv den syge ko bedre mulighed for at blive helbredt
Oversigt over ansvar, observationer og handlinger, der afkorter tiden for sygdomsforløb
04.12.18
Kvægnyt nr. 22 - 2018
Læs bl. om: Køer kan nøjes med 25% tørstof fra grovfoder. Hvordan bøffen er produceret vejer tungere i klimaregnskabet end ...
30.11.18
Slut med aflivning af økologiske spædekalve
Fra 1. januar må økologerne ikke længere aflive spædkalve.
30.11.18