Feedback Form

  

Oprettet: 11-01-2017

Kvægkongres 2017 - Kødkvæg

 

Kød  

Oksekød fælles indlæg:

 
 

 
6. Forbrugertrends

Mandag 14.15-15.00

 

Christie Nielsen, markedsanalytiker, Landbrug & Fødevarer


Vi ser på forbrugertrends for kalve- og oksekød blandt andet med udgangspunkt i en forbrugeranalyse gennemført af Landbrug & Fødevarer. Vi skal se på, hvordan forbrugerne forholder sig til kalve- og oksekød, og hvad der ligger om hjørnet for producenter og detailhandel, når vi ser nærmere på trends og afsætningsmuligheder for okse- og kalvekød for 2017 og frem.
Dias
Bilag 

 
Kødkvæg

 

 

 
13. Afsætning af lokale fødevarer

Mandag 15.30-16.15

 
Louise Dolmer, stifter af www.Landmad.dk, Grenaa

I 2011 åbnede Louise Dolmer en gårdbutik ved sin gård i Grenaa, og folk strømmede til. Lysten og viljen til at handle lokalt var til stede, men ikke mange havde tid til at besøge en stribe gårdbutikker for at få tanket op med både kød, frugt, lækker kolonial og grønt. Derfor opstod idéen om at samle det hele, bevare den landlige stemning, men rykke gårdbutikken ind til byen. I turbofart har hun efterfølgende bredt sit koncept med gårdbutikker ud i alle større danske byer via sine franchise-tagere til glæde for byboerne.
At hun er mere end en ildsjæl med en god ide, viser hendes evne til at finde de rigtige investorer og sætte sig ind i regnskaber og markedsføring. Hør Louise Dolmer fortælle, hvordan man kommer i gang og om udviklingen af fysiske butikker i Danmark.
Dias
Bilag

 
20. Økonomi i kødkvæg med naturpleje

Mandag 16.30-17.15

 

Per Spleth, specialkonsulent, SEGES
Finn Strudsholm, specialkonsulent SEGES


Hvordan ser det ud for økonomien i kødkvægsproduktion? Vi dykker ned i regnskaberne og giver et overblik. SEGES arbejder vedvarende for at forbedre forholdene for naturpleje med kødkvæg. Hør, hvad strategien og målene er. Endelig skal vi høre om nyt fra udlandet – hvad sker der andre steder i verden indenfor kødkvæg? Vi præsenterer resultater fra udenlandsk forskning og praksis.
Dias
Dias
Bilag

Video

 
Dansk Kødkvægs Årsmøde:

 

 

 
26. Aktuelt Nyt fra Dansk Kødkvæg

Mandag 19.00-19.45

 

Per Laursen, formand, Dansk Kødkvæg


Beretning om det politiske arbejde samt orientering om planlagte aktiviteter i det kommende år. Desuden er der mulighed for at stille spørgsmål til formanden og den øvrige bestyrelse om politiske emner i relation til kødkvæg.
Dias
Bilag

 
33. Nyt om avl

Mandag 20.15-21.00

 

Jørgen Skov Nielsen, landskonsulent, SEGES


En kort gennemgang af de vigtigste tal i årsstatistikken. Desuden orienteres om de faglige aktiviteter, som Dansk Kødkvæg arbejder med.
Vi kårer ”Årets Avler”, som er valgt af Dansk Kødkvægs bestyrelse blandt indstillinger fra alle raceforeninger.
Dias
Bilag

 
40. Inspiration fra Økogårdene Skjern Enge 

Mandag 21.15-22.00

 

Søren Christensen, kødkvægsproducent, Skjern


Under mærket ’Økogårdene Skjern Enge’ sælger Søren Christensen og Erling Bonde oksekød og produkter fra Angus- og Limousine-kvæg. Salget foregår til hele landet via deres netbutik – eller ved afhentning. I indlægget fortæller Søren Christensen om opstarten af konceptet og udfordringerne i det videre forløb. Du kan læse mere om konceptet her: http://oekogaardene.dk
Dias
Bilag

 Tilbage til programforside

Sidst bekræftet: 11-01-2017 Oprettet: 11-01-2017 Revideret: 11-01-2017

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Faste procedurer og arbejdsro forebygger antibiotikauheld på Abildholt
Med 700 køer, 11 robotter og 7 medarbejdere har driftsleder Thomas Larsen nok at holde styr på. Men der er tjek på tingene ...
29.11.19
Færre antibiotikauheld i robotbesætninger
Antallet af antibiotikauheld i robotbesætninger er faldet markant de seneste år. Der sker dog stadig uheld. Se her, hvor d...
29.11.19
Kvægnyt nr. 22 - 2019
Læs om: Erfagruppe for udenlandske medarbejdere; Faste procedurer og arbejdsro forebygger antibiotikauheld m.m.
29.11.19
Uændret niveau for termoresistente kim – desværre
Arlas årlige screening for termoresistente kim viser, at 8 pct. af besætningerne ligger over 5.000 kim. Det er samme niveau...
15.11.19
Rejs ud og lær om landbrug – med Nuffield Scholarship
Vil du gerne ud i verden og lære om et selvvalgt område indenfor landbrug? Så er det måske en idé at ansøge om et Nuffield ...
15.11.19