Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 11-01-2018

  

Oprettet: 11-01-2017

Kvægkongres 2017 – Malkeracer aftenmøder

 

 

 

RDM aftenmøde 2017

 

 

 
23. Brænde til den indre ildsjæl

Mandag 19.00-19.45

 

Tommy Krabbe, forfatter og foredragsholder


Der er mange grunde til at tænke, at det hele på nogle dage kan se sort ud. Midt i overlevelsen kan man ved sengetid komme til at tænke på, hvad det egentligt var, man stod op for. Tommy Krabbe mener, at alle fortjener at brænde for det, de laver – uden at brænde ud. Han er forfatter og foredragsholder og et klart eksempel på en energisk og inspirerende ildsjæl, som ikke gemmer sig bag powerpoint-præsentationer, men holder sig til power, pointer og jysk humor. Kom og få et inspirerende og anderledes blik på tilværelsen, hvor du og din indre ildsjæl er i fokus.

 

 
30. Kan du reducere dine kapacitetsomkostninger?

Mandag 20.15-21.00

 

Kim Nohns, teamleder, Vestjysk Landboforening
Jacob Seiger Stensig, mælkeproducent, Holstebro


Kapacitetsomkostninger er en af de ting nederst i regnskabet, som man ikke kan gøre ret meget ved. Det er den opfattelse, en del landmænd har. Men faktisk kan der gøres noget, og kapacitetsomkostningerne er et område, man bør fokusere på. Driftsøkonom Kim Nohns vil definere kapacitetsomkostninger og komme med indspil til, hvordan man kan ændre på dem.

Jacob Seiger Stensig driver en bedrift med 560 malkekøer, og for ham er håndtering af kapacitetsomkostningerne lige så vigtig som håndteringen af andre udgifter. Få inspiration til, hvordan du måske kan skære i dine kapacitetsomkostninger.
Dias
Dias

 
38. NTM handler om penge

Mandag 21.15-22.00

 

Anders Fogh, afdelingsleder, SEGES
Jakob Lykke Voergaard, avlskonsulent, VikingGenetics


NTM er et økonomisk indeks, og ved at avle efter NTM øges din bundlinje. Men det kan være svært at se med det blotte øje. Ved at sammenligne køerne med højest og lavest NTM indenfor besætninger viser vi den store fordel, der er på ydelse, yversundhed m.m. ved at have dyr med hhv. højt og lavt NTM. Der sættes økonomi på forskellene, så du får et reelt bud på, hvor meget mere I tjener på køer med højt NTM.

Inden for RDM buldrer avlsfremgangen fremad. Her får du en opdatering på nyt fra RDM-racen, og hvad der gøres for at øge avlsfremgang til gavn for alle mælkeproducenters bundlinje.

Dias
Dias 

 
Dansk Holstein

 
   

22. Holdbare køer med høj livsydelse

Mandag 19.00-19.45

 

Gert Pedersen Aamand, direktør, NAV
René Søndergaard, mælkeproducent, Bedsted


Med udgangspunkt i aktuelle analyser af NTM vil den økonomiske værdi indenfor besætningen blive belyst ved at sammenligne grupper af køer med høj NTM kontra lav NTM og sat i relation til en række andre egenskaber såsom eksteriør, livsydelse m.m.
Mød også en landmand, der i sin besætning har en livsydelse på mere end 51.000 kg mælk fra sine afgåede køer. René Søndergaard fortæller om sine erfaringer, og hvilke krav han mener skal være opfyldt for at ligge på et resultat, der er næsten dobbelt så godt som landsgennemsnittet.

Dias
Dias

Video


29. Samme avlsmål i Danmark og Tyskland? (engelsk)

Mandag 20.15-21:00

 

Stefan Rensing, Dr., vit – det tyske nationale center for beregning af avlsværdital
Gert Pedersen Aamand, direktør, NAV


Dansk genetik har succes i Tyskland. Men hvor adskiller det tyske avlsmål RZG sig egentligt fra det danske avlsmål NTM? Hvordan er den genetiske udvikling i Tyskland sammenlignet med den danske udvikling? Hvilke egenskaber ønsker Tyskland at introducere i fremtiden?
Efter indlægget er der paneldiskussion med deltagelse af Stefan Rensing og Gert Pedersen Aamand.
Dias

 
37. Hvilken værdi giver kåring?

Mandag 21.15-22.00

 

Martin Rasmussen, mælkeproducent, Dueholm
Svend Hestbæk, mælkeproducent, Klotrup


I økonomiske trange tider fokuseres der på alle omkostninger. Mød to forskellige landmænd og hør deres syn på, hvorfor de synes, det giver værdi at få sine køer kåret, og hvilket udbytte det giver.

Dias
Dias

 
Jersey

 
   

 
21. Sharemilking – attraktiv etableringsmulighed

Mandag 19.00-19.45

 

Anne-Mette Søndergaard, chefkonsulent, LandboNord
Bjarne Kjærgaard, kvægrådgiver, LandboNord
Per Bundgaard, ejer af Bundgaard, som udlejes til mælkeproduktion, Vadum


Dansk Jersey sætter på dette års kongres fokus på de producenter, der har gode resultater af at tænke nye tanker og gøre tingene lidt alternativt, hvilket vi alle kan lære af. I første session skal vi høre om sharemilking, hvor man praktiserer mælkeproduktion med egne dyr i lejede faciliteter, hvilket er meget udbredt i andre dele af verden, men nu også er en realitet i Danmark. Vi skal høre om erfaringer og muligheder under danske forhold med udgangspunkt i Bundgaard Sharemilker, som etablerede en Jersey-besætning og startede mælkeproduktion i lejet nyrenoveret staldanlæg hos planteavler Per Bundgaard i efteråret 2015.
 

 
28. Alternativt management giver høj ydelse og bundlinje

Mandag 20.15-21.00

 

Søren H. Madsen, kvægbruger, Lundby


Danmarks højestydende jersey-besætning praktiserer sæsonkælvning og græsning. Samtidig er besætningens økonomiske resultat et af de bedste i landet, til trods for at bedriften lige nu er under omlægning til økologisk produktion. Søren Madsen, ejeren af Salsbjerggaard, vil fortælle om de faktorer i hans management, der har størst indflydelse på det høje ydelsesniveau (9.430 kg mælk og 908 kg fedt+protein) og det høje økonomiske resultat. Tillige indføres tilhørerne i, hvordan økologisk produktion med 650 køer fungerer, og hvilke tanker der ligger bag.
 

 
36. Hvad kan give mælken merværdi

Mandag 21.15-22.00

 

Leif Friis Jørgensen, mejerichef, Naturmælk
Poul Pedersen, mejeribestyrer, Thise Mejeri
Steen Nørgaard Madsen, Bestyrelsesmedlem og formand for Nationalt råd, Arla Foods

 
Indlederne vil give indspil til, hvorledes de ser mulighederne for at styrke salget og øge prisen på mejeriprodukter ved at tilføre produkterne merværdi. Hvordan ser branchen mulighederne i ”græsmælk”, mælk med forskellig fedtsyresammensætning, mælk med ekstraordinære smagsoplevelser, mælk fra forskellige produktionssystemer (etik), GMO fri mælk og mælk med forskellig proteinsammensætning (A2-mælk)?
 

 Tilbage til programforside

Sidst bekræftet: 11-01-2017 Oprettet: 11-01-2017 Revideret: 11-01-2017

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 7 - 2020
Fokus på grovfoderprisen blev kickstartet i gårdrådet; Etabler det bedste såbed til majs; Korrekt kvælstof og startgødning ...
03.04.20
Kvægnyt nr. 6 - 2020
Beskyt din bedrift mod coronavirus; Det skal du overveje, før du gødsker kløvergræs til slet; Det kan blive dyrt at spare p...
20.03.20
Smitte og smittebeskyttelse
Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål om coronavirus.
11.03.20
Kvægkongres: Her de ti mest populære indlæg
Se hvilke ti indlæg, som fik flest tilmeldinger på Kvægkongres 2020
06.03.20
Kvægkongres: Laura vandt prisen som Årets kvægelev
For første gang blev prisen ’Årets elev i kvægbruget’ uddelt. Prisen skal sætte fokus på de mange dygtige elever i kvægbrug...
06.03.20