Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 29-09-2018

  

Oprettet: 29-09-2017

Program Kvægkongres 2017

Kvægkongres 2017  fandt sted den 27. og 28. februar i MCH Herning Kongrescenter.

Hele programmet KvægKongres 2017 Programoversigt KvægKongres 2017
Dias fra Beretning

Tak for en god kongres. I alt var vi 2.784 deltagere.

Find bilag og dias og videoer her:
Kongresprogrammet er temaopdelt. Klik på de enkelte temaer nedenfor for at finde bilag, dias og videoer.

I marken og på lageret

 I malkestalden

I stalden 
hos dyrene

Sammen med medarbejderne

 Omverdenen

Avl

Workshops 

Slagtekalve 

Kødkvæg 

 

Kvægkongressen er det årlige samlingspunkt for landmænd med kvægbedrifter, forskere, beslutningstagere og interesseorganisationer i og omkring kvægbruget.
Her præsenteres den nyeste viden og resultater fra forskningen samt trends og tendenser inden for kvægbruget fra ind- og udland. Her henter danske kvæglandmænd ny viden og inspiration til, hvordan bedriften kan optimeres.
Der har de seneste år været omkring 3.000 deltagere henover de to dage, kongressen varer.

 
     
 

Debat: Dyrevelfærd er en salgsparameter – men er vi gode nok?
Mandag 19.00 – 21.00
Hvordan får vi vist forbrugerne, hvem vi er og solgt vores varer på den gode dyrevelfærd, som vi selv mener, vi giver vores dyr? Og er god dyrevelfærd overhovedet nok for forbrugerne – eller er klimamål og hele veganerbølgen på vej til at aflive dansk kød- og mælkeproduktion?
Hør bl.a. hvad CSR-chefen i Coop, direktøren i Arla eller chefkonsulenten i Dyrenes Beskyttelse svarer – og giv selv din mening til kende.
Chefredaktør ved Landbrugsmedierne, Henrik Lisberg styrer slagets gang med hård hånd.

  Goldkorationens betydning for kalv og råmælk (engelsk)
Tirsdag 12.50-13.35
Fra kalv til kælvning (engelsk)
Mandag 15.30-16.15
James K. Drackley, professor, University of Illinois har i mere end en generation arbejdet med fodring af kvæg. Hans primære forskningsområder er fodring af kalve ved fravænning og fodring i overgangen fra goldperiode til kælvning. Nyd godt af hans viden – du har chancen i hele to indlæg om hvert af emnerne.
 
Servicetjek på tilværelsen
Mandag 16.30 – 17.15
Nogle gange er det sundt at stoppe op og give sin tilværelse et servicetjek. Sognepræst Michael Brautsch giver dig stof til eftertanke og inspiration til at se din tilværelse efter i sømmene, så du kan gøre dig klart, hvad der egentligt er vigtigt.
Servicetjek på tilværelsen 
 

Sådan kan vi bruge nudging i landbruget
Mandag 14.15-15.00
Morten Münster, ekspert i nudging, The Nudging company

Nudging er billige tiltag eller initiativer, der skubber folks adfærd i den retning, man ønsker, men som samtidig giver dem mulighed for at vælge. Vi har fået en ekspert på området, Morten Münster til at fortælle mere om hvad nudging er, og hvordan man bruger det i samfundet - og ikke mindst hvordan vi kan bruge nugding i landbruget.

 

Endnu bedre imagepleje med Facebook
Tirsdag 11.05 – 11.50
Der findes så mange fantastiske Facebooksider for kvægbedrifter, men I kan nå endnu længere ud med jeres opslag. Tina Mellergaard, social media manager, Landbrug & Fødevarer øser ud af sin kæmpe viden om at annoncere og målrette opslag.

 

  Workshops
I år skruer vi op for antallet af workshops. Lær blandt andet at vurdere blandekvaliteten af dit fuldfoder og få vejledning i, hvad det er du skal ændre for at forbedre blandekvaliteten – så tag dit fuldfoder med på kongressen til workshoppen Scor dit fuldfoder. Der er også mulighed for at prøve kræfter med din viden om smittebeskyttelse og at blive klogere på emnet, når vi sætter præmier på højkant og inviterer til spilcafé med spillet Smittejagten i workshoppen Spilcafé - smittebeskyttelse i gulvhøjde. - Blot et lille udpluk af de spændende workshops.  
Sidst bekræftet: 29-09-2017 Oprettet: 29-09-2017 Revideret: 29-09-2017

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Tilmeldingen er åben
Tilmeldingen er åben til Kvægkongres 2020, som løber af stablen 24.-25. februar i Herning.
24.01.20
SEGES rykker ud til kvægbesætninger med salmonella
Rådgivningsforløb med tæt opfølgning skal vende udviklingen mod et salmonellafrit kvægbrug, som på det seneste er gået i de...
24.01.20
Kvægbesætninger kontrolleres for håndtering af syge dyr og brug af medicin
Fra februar og frem til juni gennemfører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne i kvægbesætninger om håndtering af syge og ti...
24.01.20
Kvægnyt nr. 2 - 2020
Læs bl.a. om: SEGES rykker ud til kvægbesætninger med salmonella; Du skal kende din fremstillingspris på grovfoder; Sådan k...
24.01.20
24.-25.02.2020: Kvægkongres 2020
Kom med til kvægbranchens største faglige begivenhed den 24.-25. februar 2020
15.01.20