Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 01-11-2017

Grovfodermatchen 

Oprettet: 12-03-2010

Slutspurt 1. halvleg

Grovfodermatchens pointgivning ved 1. halvleg

Pointgivning ved økonomirunden og afslutning af 1. halvleg

Der blev givet point indenfor 4 kategorier:

1. Omkostninger
2. Bedst i forhold til tidligere mål
3. Færdigheder i MO
4. Afvigelse i forhold til revisionslisten

1. Omkostninger, 250 point

Regel:

 

Vedr. græs

Vedr. majs

<50 øre/FE => Max point

<41 øre/FE => Max point

50-60 øre/FE => - 25 point

41-50 øre/FE => - 15 point

60-70 øre/FE => - 50 point

51-60 øre/FE => - 30 point

>70 øre/FE => - 75 point

>60 øre/FE => - 45 point

 

Resultat

 

 

 

Team

 

 

W

 N  *)

B

A

Græs

Omkost. (øre/FE)

58

 (48) 51

74

54

Minus point

-25

-25

-75

-25

Majs

Omkost. (Øre/FE)

57

(37) 40

68

58

Minus point

-30

0

-40

-30

 

*) 
Nørgaard har et meget lavt vedligehold. Derfor har vi skønnet at omk. skal stige:

 

Græs: 48 øre/FE + 3/FE øre = 51 øre/FE

=> en mand i 3 måneder(100.000 kr.)

Majs: 37 øre/FE + 3 øre/FE = 40 øre/FE

Warming: De ansattes timeløn er lavere end ved de andre bedrifter. Hvis timelønnen sættes ned fra 150 kr. til 80 kr. falder omkostningerne ca. 2 øre pr. FE og det ændrer ikke rangeringen.  

2. Bedst i forhold til tidligere mål, 100 point

Regel:
Hvor langt ligger de fra budgettet? Den bedrift med den største afvigelse får det største fradrag. Afgrøderne sammenlignes hver for sig. Fradragene i point er ens i de to afgrøder.

Afvigelse > 15 øre pr. FE fratrækkes 15 point
Afvigelse 5-15 øre pr. FE fratrækkes 10 point
Afvigelse 3-4 øre pr. FE fratrækkes 5 point
Afvigelse 0-2 øre pr. FE fratrækkes 0 point

 

 

 

 

Team

 

 

 

W

N

B

A

Budgettet

Græs

Omkost. (øre/FE)

68

57

76

58

Majs

Omkost. (Øre/FE)

73

43

71

52

Realiseret

Græs

Omkost. (øre/FE)

58

51

74

54

Majs

Omkost. (Øre/FE)

57

40

68

58

 

Resultat                            

 

Team

 

 

Beregning

Diff.

Minus Point

Rang

W

Græs

Omkost. (øre/FE)

58 øre/FE-86 øre/FE

+28

-15

4

Majs

Omkost. (Øre/FE)

57 øre/FE-73 øre/FE

+16

-15

N

Græs

Omkost. (øre/FE)

51 øre/FE-66 øre/FE

+15

-10

3

Majs

Omkost. (Øre/FE)

40 øre/FE-45 øre/FE

+5

-10

B

Græs

Omkost. (øre/FE)

74 øre/FE-76 øre/FE

+2

Maks.

1

Majs

Omkost. (Øre/FE)

68 øre/FE-71 øre/FE

+3

-5

A

Græs

Omkost. (øre/FE)

54 øre/FE-58 øre/FE

+4

-5

1

Majs

Omkost. (Øre/FE)

51 øre/FE-52 øre/FE

+1

Maks.

NB:  Alle har lavet billigere foder end de havde budgetteret

3. Færdigheder i Mark Online, 100 point   

Deres anvendelse af MO blev vurderet den 1. juli 2009 (Hvor godt kom de fra start?) og den 1. februar 2010 (Hvor godt afsluttede de?). Vurderingen og rangeringen er en subjektiv vurdering af Peter.

Regel:

  1. ”Meget dårligt” fratrækkes 15 point 
  2. "Knap så dårligt" fratrækkes 10 point
  3. "Næsten OK" fratrækkes 5 point
  4. "Super" får max point

Resultat:

 

Bedømmelsesdato

Warming

Nørgaard

Bjørnemosegaard

Assendrup

1.7.2009

-15

-15

-15

Max

1.2.2010

-5

-5

Max

Max

Samlet fradrag

-20

-20

-15

0

NB:  Alle har forbedret sig men i varierende grad 

4. Afvigelse i forhold til revisionslisten, 50 point

Vurderingen er lavet på gødning, planteværn og udsæd. Maskinstationsudgiften er ikke taget med, da posten ikke er specificeret godt nok ud i revisionslisten.  

Regel:
Den med ”mest afvigelse” fratrækkes 15 point
Den med ”næstmest afvigelse” fratrækkes 10 point
(ikke brugt, da 1 og 2 har samme afvigelse) 5 point
Den med ”mindst afvigelse” får max point 0 point

Resultat:

 

Warming

Nørgaard

Bjørnemosegaard

Assendrup

Produkt

Afvigelse %

Afvigelse %

Afvigelse %

Afvigelse %

Gødning

1,1

0,9

1,0

1,2

Planteværn

0,9

1,4

0,8

0,85

Udsæd

1,1

0,8

1,1

1,13

Fradrag, point

-15

-15

Max

-10

 

 

Resultatoversigt 1. halvleg

 

 

 

 

 

 

 

 

Point

Team Warming

Team Nørgård

Team Bjørnemosegård

Team Assendrup

1. slæt

138,6

123,1

126,8

133,7

2. slæt

70,8

69,0

72,8

51,5

3. slæt

31,6

23,9

34,0

15,7

Majs

180,0

184,0

146,4

171,3

I alt vedr. høstsæson

420,9

399,9

380,0

372,2

Økonomi og Mark Online

 

 

 

 

Omkostninger pr. FE

195,0

225,0

135,0

195,0

Resultat i forhold til mål

70,0

80,0

95,0

95,0

Færdigheder i Mark Online

80,0

80,0

85,0

100,0

Afstemningskorrektioner

35,0

35,0

50,0

40,0

I alt Økonomi og Mark Online

380,0

420,0

365,0

430,0

Sum

800,9

819,9

745,0

802,2

 

Sidst bekræftet: 07-12-2016 Oprettet: 12-03-2010 Revideret: 12-03-2010

Forfatter

Kvæg
Seniorkonsulent

Peter Hvid Laursen

Foderkæden, Kvæg


Af samme forfatter

Sådan lægger du grundstenen for en værdifuld produktions- og økonomiopfølgning i 2020 og 2021
Tænk nye muligheder ind for tæt opfølgning på produktionen i 2020 og fremefter, når budgettet udarbejdes i de kommende måne...
19.09.19
Planlæg arbejdet i stald og mark med ny udgave af værktøjet FMS
Foderplanlægning Kvæg Økologi er væsentligt opgraderet i den nye udgave af planlægningsværktøjet FMS. Der er nu de samme mu...
04.07.19
Video: Udbyttemåling og udbytteregistrering – hvorfor og hvordan
Udbyttemåling og udbytteregistrering. To centrale ting, når markdriften skal optimeres. I denne video forklares kort og kla...
17.06.19
Grovfoderekskursion 13. juni
Tag med til to veldrevne bedrifter i Sønderjylland og få spændende nye input om grovfoderproduktion.
17.05.19
Tag med på grovfoderekskursion 13. juni
Bliv opdateret med nyt om dyrkning og fodring med grovfoder. Vi besøger to veldrevne kvægbedrifter ved Løgumkloster og Røde...
15.05.19