Oprettet: 14-06-2019

Solen skinnede på verdens største erfagruppe

Under en skyfri himmel blev godt 400 landmænd, medarbejdere og rådgivere opdateret om den nyeste viden om grovfoder og udvekslede erfaringer på gårsdagens Grovfoderekskursion.


400 landmænd kom vidt omkring indenfor emner omkring grovfoder på gårsdagens ekskursion.
”Man skulle jo næsten tro, at arrangørerne havde bestilt det på forhånd, for vi er da virkelig heldige med vejret!”

Sådan sagde en af de godt 400 deltagere i dette års Grovfoderekskursion, der foregik i går torsdag, hvor flere dages regn blev afløst af høj sol. Det gav perfekte rammer for de mange landmænd, medarbejdere og rådgivere til at få indblik i den nyeste viden om grovfoder på ekskursionens to besøgsgårde, Fauerby ved Løgumkloster og Jacob Petersens bedrift ved Rødekro.

På Fauerby havde den seneste tids megen nedbør forhindret økologisk mælkeproducent Harro Marquardsen i at fjerne ukrudt i sin majsmark, hvor der blev demonstreret strategier og nye maskiner til at bekæmpe ukrudt i majs. Det emne fangede Stefan Nielsen fra Varde.

”Mekanisk ukrudtsbekæmpelse kan hurtigt også blive aktuel for os konventionelle mælkeproducenter, selv om det for os at se er mere klimavenligt at rode så lidt i jorden som muligt. Og så er det i det hele taget vigtigt altid at holde sig opdateret. Både om det nyeste og det, man egentlig godt vidste. Det er aldrig nogen skade til at få tingene genopfrisket,” sagde Stefan Nielsen, som var med på sin sjette grovfoderekskursion.

”Det har høj prioritet. Både på grund af det faglige, og fordi det er hyggeligt at møde kolleger og rådgivere,” understregede Stefan Nielsen.

Inspiration til bedriften

Michael Bay Nielsen fra Lindelse på Langeland var enig og fastslog, at han havde spidset ekstra øren ved indlægget om goldkofodring.

”Det bør man have mere fokus på. Vi kan heller ikke komme uden om klimaforandringer. Det gode ved det er, at man ved at øge opmærksomheden om sit forbrug kan styrke sin økonomi,” konstaterede Michael Bay Nielsen.

Solveig Nielsen havde også fået inspiration til sin bedrift ved Ølgod efter blandt andet at have hørt om NIR på finsnittere, nedfældning af gylle til majs, stabilisering af fuldfoder, lagerstyring med Smartkoen og en ny løsning til forsegling af ensilagestakken.

”Den metode ser effektiv ud, men jeg bed også mærke i, at Jacob Petersen bruger nogle store, tunge sandsække til at dække stakken af med. Det viser, at vi ud over at opleve ny teknologi og nyt maskineri også kan lære af hinanden på grovfoderekskursionen. På den måde er den dag jo – som Steen Nørgaard Madsen (formand for Specialudvalget for Foderproduktion og Græsmarksdrift) sagde i sin velkomsttale – verdens største erfagruppe,” fastslog Solveig Nielsen.

Sidst bekræftet: 14-06-2019 Oprettet: 14-06-2019 Revideret: 14-06-2019

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Henrik Lomholt Rasmussen

Af samme forfatter

Sådan kan du hente store besparelser i malkestalden
Nyt kursus fra SEGES sætter fokus på, hvordan man kan øge effektiviteten, motivere medarbejderne og forbedre yversundheden...
13.12.19
Stor japansk interesse for dansk mælkeproduktion
På en rundtur i Danmark gav et besøg hos en landmand i Lejre en delegation af japanske politikere og ambassadefolk megen in...
18.10.19
God støtte i en trængt tid
Positiv opbakning på Fødevaredagen.
04.10.19
Reducer klimaaftrykket og tjen flere penge
SEGES efterlyser kalve til et fireårigt udviklingsarbejde, der gennem avl og den nyeste genteknologi skal skabe en klimaven...
09.08.19