Oprettet: 13-08-2014

Ny forening skal fremme naturpleje og afsætning af naturkød

Projekt Smag på Landskabet danner nu en forening for landmænd, gårdbutiksejere, slagtere, restauratører m.fl. til fælles afsætning og markedsføring af naturkød. Tag med til stiftende generalforsamling.

”Den viden og de netværk, vi har skabt omkring naturpleje, og ikke mindst konceptet for naturkød skal føres videre, når finansieringen af projekt ’Smag på Landskabet’ stopper. Derfor danner vi nu en forening,” fortæller Jaap Boes, Videncentret for Landbrug, Kvæg. Han er projektleder for projekt Smag på Landskabet, som har til formål at gøre den danske natur rigere ved at øge naturplejen med græssende kvæg – og samtidigt gøre naturplejen rentabel for landmanden. Projektet har siden starten for et år siden sat gang i aktiviteter, der tager hånd om udfordringerne hele vejen fra det praktiske omkring selve naturplejen til afsætning af kødet. 

Samler interessenter omkring naturpleje og naturkød
Den nye forening skal samle interessenter omkring naturpleje og naturkød og har som primære formål at bygge videre på projektets arbejde med at fremme afsætningen af naturkød. Foreningens medlemmer vil derfor typisk være landmænd, kokke, slagtere, gårdbutikker, men også f.eks. naturfredningsorganisationer, kommuner osv.

”I øjeblikket er vi ved at etablere et koncept for naturkød, hvor kødet lever op til nogle særlige kriterier, som f.eks. længden på afgræsningsperioden på naturarealerne, transport til slagteriet, modningstid for kødet osv. Samtidigt organiserer vi afsætningen, så landmænd og slagtere nemmere kan afsætte kødet – og have glæde af en fælles markedsføring,” forklarer Jaap Boes og fortsætter: ”Og for at dette arbejde ikke skal falde til jorden, når der ikke længere er finansiering til projektet i 2015, vil vi føre aktiviteterne videre i en forening, som naturligvis også kommer til at hedde Smag på Landskabet”. Foreningen kommer til at omfatte et sekretariat og skal udover arbejdet med afsætningen af kødet bl.a. også arbejde videre med undersøgelser, der skal forbedre naturplejen. Undersøgelser, som skal finansieres via fundraising, der således også vil blive en væsentlig del af foreningens aktiviteter. 

 
Tag med til stiftende generalforsamling
Foreningen Smag på Landskabet konstitueres ved en stiftende generalforsamling, hvor alle interesserede inviteres til at deltage. Generalforsamlingen finder sted den 16. september 2014 på Sabro Kro kl. 17 – 21 (inklusiv middag uden beregning). Tilmelding er nødvendig af hensyn til bespisning, og kan foretages til projektkoordinator Louise Nathansen Thuesen på lot@vfl.dk – senest den 12. september.  
 


Følg os på www.facebook.com/smagpaalandskabet

 

Sidst bekræftet: 13-08-2014 Oprettet: 13-08-2014 Revideret: 13-08-2014

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 7 - 2020
Fokus på grovfoderprisen blev kickstartet i gårdrådet; Etabler det bedste såbed til majs; Korrekt kvælstof og startgødning ...
03.04.20
Kvægnyt nr. 6 - 2020
Beskyt din bedrift mod coronavirus; Det skal du overveje, før du gødsker kløvergræs til slet; Det kan blive dyrt at spare p...
20.03.20
Smitte og smittebeskyttelse
Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål om coronavirus.
11.03.20
Kvægkongres: Her de ti mest populære indlæg
Se hvilke ti indlæg, som fik flest tilmeldinger på Kvægkongres 2020
06.03.20
Kvægkongres: Laura vandt prisen som Årets kvægelev
For første gang blev prisen ’Årets elev i kvægbruget’ uddelt. Prisen skal sætte fokus på de mange dygtige elever i kvægbrug...
06.03.20