Smag på Landskabet 

Oprettet: 02-04-2014

Opskrift med naturkød: Martins tyndsteg

Tyndsteg med ærtepure, brændte porrer og friterede svampe.

 

Tyndsteg er den del af oksens ryg, der ligger mellem højrebet og tykstegen og omfatter en del af fileten, mørbraden og rygbenet. 
     

Ingredienser (4 pers.)

Tyndsteg
Tyndsteg á ca. 1,3 kg
Smør
Salt
Rosa/hvid peber
½ løg
2 fed hvidløg
1 stilk timian

Sauce
1½ dl rødvinseddike
3 spsk. honning
½ l oksefond
1 håndfuld ramsløg
100 g. smør
Salt og peber
 
Brændte porrer
1 porrer
Smør  

Ærtepure
½ kg. ærter
1 l. kogende vand
Salt  

Svampe
100 g. mark champignon Koldpresset solsikkeolie
Salt  

Saltbagt knoldselleri
½ knoldselleri
Salt Smør

 

Tyndstegen brunes i smør på alle sider, lægges i et ovnfast fad og krydres med salt og peber. Løg, hvidløg og timian brunes i smør og hældes over kødet.
Fadet placeres i en forvarmet ovn v. 56°C i ca. 4 timer (gerne mere). Kødet tages ud, pakkes i stanniol og hviler i ca. ½ time. Kødet skæres i tynde skiver.  

Serveringsforslag: Ærtepuré, brændte porrer, svampe, bagt knoldselleri og sauce.  

Honning opvarmes i en gryde til det koger. Rødvinseddiken tilsættes og koges til det karamelliserer. Tilsæt oksefond og ramsløg, og saucen reduceres til det halve. Tilsæt løbende mere ramsløg. Saucen blendes med smør, smages til med salt, peber og rødvinseddike, og sigtes.  

Porren halveres og blancheres i 2 min. Skæres i stykker på ca. 5 cm. Brunes i smør på den ene skæreflade, til fladen er mørk brun. Trykkes på den ikke brunede flade, så porren danner et tårn. Ærterne koges i ½ min. og afkøles i isvand. Blendes med lidt isvand og smages til med salt.

Champignon renses og steges i meget olie til de skifter farve. Tages op af olie og drysses med salt.  

Selleri drysses med salt, pakkes i stanniol og bages i ovnen v. 150°C i ca. 1 time til den er mør. Skrællen skæres af, og sellerien skæres i tykke stave, som brunes i smør på panden. 

Velbekomme!  

Se opskriften i en printvenlig udgave 

     
 

 

 

 

Sidst bekræftet: 02-04-2014 Oprettet: 02-04-2014 Revideret: 02-04-2014

Forfatter

Kvæg
Elena Sørensen Skytte

Af samme forfatter

Afsætning af naturkød
Workshop i Agro Food Park, den 7. januar 2015
15.12.14
Opskrift naturkød
Toves bovsteg
02.04.14
Opskrift med naturkød: Toves bovsteg
Braiseret oksebov med tang, ramsløg skorzonerødder og syltede rødløg.
02.04.14
Opskrift naturkød
Troels' tykkam
02.04.14
Opskrift med naturkød: Troels' tykkam
Tykkam med grov ærtepure, smørstegte rodfrugter og sauce med bøgehatte - krydret med tangsalt og pyntet med fuglegræs.
02.04.14