Smag på Landskabet 

Oprettet: 02-04-2014

Opskrift med naturkød: Troels' tykkam

Tykkam med grov ærtepure, smørstegte rodfrugter og sauce med bøgehatte - krydret med tangsalt og pyntet med fuglegræs.

 

Tykkam er den del af oksens ryg, som ligger mellem mellemskært og højreb; Stykket nærmest højrebet er mørest. 
     

Ingredienser
(4 pers.)

Langtidsstegt tykkam
Tykkam á ca. 1,6 kg
Smør
Salt
Rosa/hvid peber
Rosmarin
Tørret savtang  

Sauce
100 g. bøgehatte
1 håndfuld ramsløg
1 dl rødvin
Afkog fra kødet
½ dl fløde
Salt og peber  

Smørstegte rodfrugter
2 skorzonerrødder
2 bolsjebeder
½ knoldselleri
Smør
Salt  

Ærtepuré
½ kg ærter
Salt
2 løg
Smør
Olie
1 tsk. Honning  

Tangsalt
Tørret savtang 

 

Tykkammen brunes i smør på alle sider og lægges i et ovnfast fad. Tangen ristes i ovnen v. 180°C i 7 min, hvorefter den knuses/blendes med salt, peber og rosmarin. Kødet krydres med tangblandingen og fadet placeres i en forvarmet ovn v. 70°C i ca. 3 timer. Kødet tages ud, pakkes i stanniol og hviler i ca. ½ time. Kødet skæres i tynde skiver.  

Serveringsforslag: Grov ærtepuré, smørstegte rodfrugter, svampesauce og evt. tangsalt.  

Bøgehatte og ramsløg svitses på panden. Rødvin, fløde og afkog fra kødet tilsættes. Tilsæt evt. lidt vand. Saucen smages til med salt og peber.  

Skorzonerrødder skrælles, skæres i tykke stave og blancheres i 2 minutter. Afkøles i isvand. Bolsjebeder og knoldselleri skrælles og skæres i mundrette bider. Alle rodfrugter steges i smør på panden og drysses med salt.  

Ærterne koges i ½ min. og afkøles i isvand. Løgene pilles, deles i kvarte, skæres i skiver og steges på panden i smør, olie og honning. Løgene steges ved svag varm i lang tid, så de karamelliseres. Ærter og løg blendes med lidt salt til en grov puré.  

Tangen ristes i ovnen v. 180°C i 7 min. Blendes fint eller knuses i morter.  

Velbekomme!  

Se opskriften i en printvenlig udgave  

     
 

 

 

Sidst bekræftet: 02-04-2014 Oprettet: 02-04-2014 Revideret: 02-04-2014

Forfatter

Kvæg
Elena Sørensen Skytte

Af samme forfatter

Afsætning af naturkød
Workshop i Agro Food Park, den 7. januar 2015
15.12.14
Opskrift naturkød
Toves bovsteg
02.04.14
Opskrift med naturkød: Toves bovsteg
Braiseret oksebov med tang, ramsløg skorzonerødder og syltede rødløg.
02.04.14
Opskrift naturkød
Troels' tykkam
02.04.14
Opskrift naturkød
Flemmings roastbeef
02.04.14