Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 19-05-2013

Mælkekvalitet 

Oprettet: 30-04-2008
Revideret: 19-05-2008

Oversigt over kvalitetsrådgivernes arbejdsområder

   
Yversundhed - Celletal

Gennemgang af:

  • Besætningstal -nøgletalsudskrift
  • Malkningen
  • Køernes huld, hårlag, klove mv.
  • Staldforhold (klima, inventar, hygiejne, pladsforhold)
Frysepunkt

Gennemgang af:
  • Rutiner ved malkningens opstart og afslutning
  • Fejlfinding på malkeanlæg og køletank
Malkeinstruktion

Observation og instruktion til forbedring af malkerutinerne

  • Aftørring, formalkning, maskinhåndtering, tidsforbrug
  • Indretning af malkepladsen
Syrningshæmmere og antibiotika

Rådgivning vedr.:

  • Sikker malkning og arbejdsrutiner
  • "Sådan gør vi her på gården"
Dynamisk måling under malkning

Måler der: 
  • Kan afsløre uheldige vakuumforhold under malkning der påvirker koen
  • Kan afsløre uheldige malkerutiner

Teknisk afprøvning af malkeanlæg

Afprøvning der kan:

  • Sikre, at malkningen foregår korrekt og skånsomt for køerne samt at malkeanlægget ikke forringer mælkens kvalitet

Anaerobe sporer

Rådgivning vedr.:

  • Malkning, staldforhold, foderkvalitet

 

Indretning af malkecenter

Indretning med:

  • Ergonomi og arbejdsforhold
  • Malkerens arbejdsplads
  • Malkekapacitet
  • Hygiejnisk design
Kimtal

Hygiejnetjek af :

  • Malkeanlæg og mælketank
Kontrol af:
  • Dosering af rengøringsmidler og desinfektionsmidler samt vandmængder
  • Afprøvning og kontrol af mælkekøletanke

Malkeundervisning på gården

Malkeundervisning er en:

  • Efteruddannelse af dine medarbejdere eller ved nyansættelse under praktiske forhold

Undervisning i:

  • Koens anatomi og fysiologi
  • Malkerutiner, mælkehygiejne
  • Malkeanlæggets teknik
Sidst bekræftet: 14-05-2012 Oprettet: 30-04-2008 Revideret: 19-05-2008

Forfatter

Kvæg