Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 03-03-2015

Vores Mælk - en ren fornøjelse 

Oprettet: 04-03-2011

Vores Mælk – en ren fornøjelse

Danske mælkeproducenter leverer mælk af en god kvalitet, men den kan blive endnu bedre. I samarbejde med de danske mælkeproducenter arbejder Videncentret for Landbrug, Kvæg, og mejerierne målrettet på at hæve mælkekvaliteten.

Målet med kampagnen
Landmænd skal se sig selv som fødevareproducenter og være stolte af at producere mælk med høj kvalitet. Mælkeproducenterne leverer en unik råvare, der undergår en lille forarbejdning, inden den havner direkte på forbrugernes spisebord i modsætning til f.eks. kød, der først skal steges, inden det kommer på tallerkenen. Derfor er det vigtigt, at mælkeproducenterne leverer en god råvare. 

Det handler om at være proaktiv og forhindre, at forbrugerne i sidste ende får et ringere produkt og dermed dårlige smagsoplevelser af danske mejeriprodukter. Forbrugerne skal fortsat kunne spise ost og drikke mælk med den sikkerhed og viden, at danske mejeriprodukter fra start til slut bliver fremstillet under høje hygiejniske forhold samtidig med, at dyrenes opstaldning, sundhed og velvære er i top! 

God mælk

  • Hæmstof: Der skal ikke være påvisninger af antibiotika eller andre hæmstoffer i mælken
  • Kimtal: Skal være under 5.000
  • Celletal: Skal være under 150.000 

Mælkeproducentens fordele ved at forbedre mælkekvaliteten

  • Det giver en bedre bundlinje
  • Køer, der producerer mælkekvalitet i top, er mindre syge og dermed billigere i drift
  • Bedre yversundhed giver en højere ydelse hos den enkelte ko
  • Endelig skal danske mælkeproducenter stræbe efter den bedst mulige kvalitet, fordi det gavner erhvervets anseelse og respekt i befolkningen.

Mejeriernes fordele ved at forbedre mælkekvaliteten

  • Mejerierne har brug for råvarer af høj kvalitet for at kunne producere kvalitetsprodukter til hjemmemarkedet og eksport
  • Mælk af reneste kvalitet styrker mælkeprodukternes position som sunde og nærende fødevarer.

Du kan gøre en væsentlig forskel!
Videncentret for Landbrug, Kvæg, vil i kampagnen ”Vores Mælk – en ren fornøjelse” fortælle mælkeproducenterne om mulighederne for at hæve kvaliteten. Der kan læses om mælkekvalitet i de forskellige landbrugsmedier, hvor der er faglige artikler med ny viden og beretninger om, hvordan mælkeproducenter har forbedret deres mælkekvalitet, bundlinje og dagligdag på bedriften. Uanset, hvordan en bedrifts gennemsnit ligger, kan bedriften bidrage til at forbedre mælkekvaliteten. Både for at opnå en bedre bundlinje, men også for med stolthed at kunne levere et produkt i verdensklasse til mejerierne og familien Danmark.

 

 

Sidst bekræftet: 04-03-2011 Oprettet: 04-03-2011 Revideret: 04-03-2011

Forfatter

Kvæg
Iben Strøm

Af samme forfatter

Produktkatalog kvalitetsrådgivning
STYRK DIN FORRETNING – få en ekspert ind over Den mælk du leverer til mejeriet, skal have den bedst mulige kvalitet – af he...
13.06.19
Dias - Fuld valuta for AMS-mælken 2
KvægKongres 2016 - Tema: Mælken
03.03.16
Faktaark - Indretning af malkecenter
- et kvalitetsløft til din rådgivning
12.02.16
Faktaark -Frysepunktsrådgivning
- et kvalitetsløft til din malkning
12.02.16
Faktaark - Sporerådgivning
- et kvalitetsløft til din malkning
12.02.16

 Produktkatalog