Oprettet: 09-04-2018

Sunde kalve og øget tilvækst - Hvad betyder Fodringen



Under hver af de fire hovedemner - Fodring, Sundhed, Stald og Management - kan du se en række indsatsområder, der har betydning for kalvens sundhed og tilvækst. Vælg det område, du mener, kan forbedre resultaterne på din bedrift, og lad dig inspirere af materialet i de links, vi har samlet. Siden vil løbende blive opdateret med ny viden og flere gode råd

    

Indsatsområde

Links til viden

Råmælk til tiden

Digitalt kursus: Råmælkstildeling og mælkefodring

Video: Smittebeslyttelse - Råmælksfodring

Råmælk af god kvalitet

Digitalt kursus: Råmælkstildeling og mælkefodring

Video: Smittebeslyttelse - Råmælksfodring

Smagfuldt fast foder

Artikel: Beskrivelse af fodermidler

Tilstrækkelig mælkemængde

Digitalt kursus:  Råmælkstildeling og mælkefodring

Faktaark: Optimering af slagtekalvens mælkefodringsperiode

Valg af mælkepulver

Faktaark: Optimering af slagtekalvens mælkefodringsperiode

Artikel: Mælkeerstatninger lever op til deklarationen

Fokus på kraftfoder TMR  stråfoder

Artikel: Slagtekalve-foderplaner der virker

Faktaark: Økonomisk fasefodring

Artikel: KMP fuldfoder kan også bruges af slagtekalveproducenter

Artikel: Kolbemajs til slagtekalve (kvæginfo 1884)

Artikel: Slagtekalve trives godt på kolbemajsensilage

Tildeling af vitaminer

 

Mælkefodring

Faktaark: Optimering af slagtekalvens mælkefodringsperiode

Artikel: Succes med mælkefodringsautomater

Sektorbestyrelsen for kvæg under Landbrug & Fødevarer har vedtaget en strategi for sunde kalve og slagtekalve. KalveLiv er udarbejdet som et hjælpeværktøj med henblik på at nå strategiens mål. Målet er at opnå flere sunde og levedygtige kalve samt en øget tilvækst. Samtidig er det sektorens mål, at den gennemsnitlige kalvedødelighed på landsplan skal ned på 5,5 % i 2020.
Sidst bekræftet: 01-10-2019 Oprettet: 09-04-2018 Revideret: 09-04-2018

Forfatter

HusdyrInnovation
Chefkonsulent, slagtekalverådg

Mogens Vestergaard

Kødproduktion, Kvæg


Specialkonsulent

Per Spleth

Kødproduktion, Kvæg