Feedback Form

  

Oprettet: 27-01-2017

Motivation er mere end nøgletal

Et større fokus på den enkeltes personlighed er et godt supplement til at arbejde med nøgletal som motivationsfaktor.

”Generelt er vi blevet gode til at arbejde med synlige mål og udskrifter af produktionsnøgletal på kvægbedrifterne. Men vi må erkende, at det godt kan være noget helt andet, der motiverer den enkelte, og her ser jeg det som et godt supplement at fokusere mere på mennesket bag.”

Sådan lyder det fra kvægbrugskonsulent Peter Møller, LMO.

Han henviser dermed til de fem motivationsarketyper, der er udviklet af forsker i ledelse, Helle Hein, og som er blevet tilpasset landbruget.

Ny dimension i rådgivningen

For Peter Møller er arbejdet med motivationsarketyperne en ny og kærkommen dimension i rådgivningen.

”Motivationsarketyperne bidrager til en forståelse af, hvorfor tiltag nogle gange lykkes og nogle gange ikke. Og de giver mig et godt fingerpeg i retning af, hvilken indgang man skal vælge, når man skal have gennemført forandringer på bedriften,” siger Peter Møller.

Læs også

 

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 2, 2017

Sidst bekræftet: 27-01-2017 Oprettet: 27-01-2017 Revideret: 27-01-2017

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent
Lone Sylvest Søgaard
Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation

Af samme forfatter

Mælkekvalitet: Laveste antal sporer i 10 år
Danske mælkeproducenter har i den grad fået styr på forekomsten af sporer i mælken. Antallet af sporer er faldet stødt de s...
10.02.17
KvægNyt nr. 3 - 2017
Tema: Mælkekvalitet.
10.02.17
Tre elever skaber Danmarks reneste mælk
Det er grundighed og entusiasme og ikke 20 års erfaring, der kendetegner den ene modtager af kvalitetsmestertitlen.
10.02.17
Gode råd om mælkeproduktion på flere ejendomme
Husk helikopterblikket og få en dygtig driftsleder. Sådan lyder nogle af rådene fra kvægbrugere med mælkeproduktion på fler...
10.02.17
Udsætterkøer kan godt klare transporten
Danske kvægbrugere er gode til at sortere de køer fra, der ikke kan klare transporten til slagteriet, viser en ny undersøge...
10.02.17