Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 17-10-2017

  

Oprettet: 21-10-2016

Slut med udsættelser af Lov om hold af malkekvæg

Politisk arbejde giver ikke flere udsættelser af ’Lov om hold af malkekvæg’, vurderer Peder Philipp.


"Vi vil fortsat kæmpe for, at der kun bliver indført tiltag, som reelt skaber dyrevelfærd,” lyder det fra Peder Philipp.

To gange er kravene i Lov om hold af malkekvæg blevet udsat. Første gang i 2010, da de første krav i loven blev udsat til 2014. Og igen i slutningen af august i år, hvor kravene til ædepladser, drikkekopper og kobørster blev udsat i minimum fem år, dog kun for eksisterende stalde.

Udsættelserne er blandt andet et resultat af et stort politisk arbejde, men Peder Philipp erkender, at grænsen for udsættelser nu er nået.

”Vi er rigtig glade for, at ministeren har lyttet til os og udsat de krav, som vil belaste kvægbrugerne hårdt. Men vi er også helt klart af den opfattelse, at vi ikke kan komme længere ad den vej,” lyder det fra formanden.

Og det er blandt andet en del af baggrunden for, at der sættes et større fagligt arbejde i gang for at dokumentere hvilke tiltag, der reelt skaber øget velfærd og hvilke, der ikke gør.

Forhåbentligt mere dynamik

I anledningen af 100-året for dyrevelfærdsloven annoncerede Miljø- og Fødevareministeriet, at ministeren vil nedsætte en gruppe, der skal se på hele dyrevelfærdsområdet. Et arbejde, som Peder Philipp hilser velkomment.

”Vi er rigtig godt tilpas med, at der bliver set på alt omkring dyrevelfærd. Nu skal gruppen have arbejdsro et par år. Og så er vi klar med resultaterne af det nye projekt om dyrevelfærd, så vi kan dokumentere værdien af de tiltag, der bliver gjort. For vi vil fortsat kæmpe for, at der kun bliver indført tiltag, som reelt skaber dyre­velfærd,” lyder det fra Peder Philipp, der tilføjer:

”Og så er vores klare anbefaling, at ny lovgivning udmøntes i nogle rammer med dertil­hørende bekendtgørelser, for det gør det meget mere enkelt at indarbejde ny faglig viden i eksisterende lovgivning. Og den dynamik bliver vi nødt til at have, hvis tingene skal give mening,” siger Peder Philipp.

 

Læs også:

Dyrevelfærd skal virke i praksis

Forbrugeren: Dyrevelfærd er køer på græs



Artiklen har været bragt i kvægNYT nr. 19 – 2016

 

 

Sidst bekræftet: 21-10-2016 Oprettet: 21-10-2016 Revideret: 21-10-2016

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 16 - 2019
Fokus på medarbejdernes trivsel giver pote; Udsigt til majshøst fra midt i september; Tjek nu for drægtighed før I sender ...
06.09.19
Lokale fødevarer betyder mest i Sverige og Norge
Opfattelsen af kvalitetsfødevarer er ikke helt ens i Danmark, Norge og Sverige. Det viser en ny forbrugerundersøgelse, der ...
23.08.19
Kvægnyt nr. 15 - 2019
Totalt stop for brug ar humankritiske antibiotika til kvæg; Sådan konserverer du årets høst af hestebønner .... m.m
23.08.19
Små film lærer svenskerne om kød
Den svenske kødbranche, Svenskt Kött, har udviklet en digital grunduddannelse i håndtering og tilberedning af kød til forbr...
09.08.19
Kvægnyt nr. 14 - 2019
Reducer klimaaftryk og tjen flere penge; IFCN spår positive takter for den globale mælkeproduktion de næste 20 år; Bliv klo...
09.08.19