Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 10-11-2019

  

Oprettet: 09-08-2019

Små film lærer svenskerne om kød

Den svenske kødbranche, Svenskt Kött, har udviklet en digital grunduddannelse i håndtering og tilberedning af kød til forbrugeren.


Eric Persson, Johanna Westman og Anna Sjögren er tre af lærerne i Svenskt Kötts digitale kødskole. Foto: Svenskt Kött, Fredrik Persson

Den svenske kødbranche, Svenskt Kött, har udviklet en digital grunduddannelse i håndtering og tilberedning af kød til forbrugeren. Konceptet, som de kalder Köttskolan, består af små film på Youtube, i alt 62 lektioner fordelt på otte forskellige ’uddannelser’.

Emnerne spænder vidt, selv om det alt sammen handler om at håndtere kød med det bedst mulige resultat til følge. Blandt de mest populære film er ‘Sådan steger du kød på panden’, ‘Kød der egner sig til Sous Vide’ (vakuumpakket kød der ’langtidskoges’ ved lav varme), og ‘At fryse og tø kød’.

Man kan også blive klogere på ‘Hvilken slags kød passer til hvilken tilberedning’, ‘Køkkenhygiejne’ og ‘Svensk oksekødsproduktion og klima’.

Jenny Elsmark, der er kommunikationschef i Svensk Kött, fortæller, at viden om korrekte tilberedningstemperaturer og forskellige udskæringers muligheder ikke længere er gængs hos den svenske forbruger.

”Vi så et behov for at øge både kendskab og evner til at håndtere kød, og derfor lancerede vi Köttskolan. Konceptet er helt korte uddannelser, som det er meningen, du skal kunne nå at tage på vej hjem i bussen,” siger Jenny Elsmark.

Siden lanceringen i september 2017 har Köttskolan haft 500.000 sidevisninger, over 111.000 unikke besøgende og fået 752 registrerede brugere. Alle film er superkorte, og man behøver ikke at være registreret bruger for at se dem.

Se Köttskolan på svensktkott.se/kottskolan

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 14, 2019

Sidst bekræftet: 09-08-2019 Oprettet: 09-08-2019 Revideret: 09-08-2019

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 22 - 2019
Læs om: Erfagruppe for udenlandske medarbejdere; Faste procedurer og arbejdsro forebygger antibiotikauheld m.m.
29.11.19
Ukrainsk begejstring over erfagruppe
Fem sjællandske mælkeproducenter samler deres ukrainske medarbejdere i en erfagruppe, der giver dem både netværk, glæde og ...
29.11.19
Undgå kalvediarré med ren mælk, ren boks og ren kalvepasser
Diarré giver kalven et livsvarigt knæk. Derfor bør hygiejnen prioriteres tårnhøjt hos såvel tyre- som kviekalve.
15.11.19
Her kan udenlandske ansatte genopfriske klovbeskæring
Hvis dine udenlandske medarbejdere udfører klovbeskæring, kan de korrekte metoder genopfriskes i film med engelsk underteks...
15.11.19
Kvægnyt nr. 21 - 2019
Læs om: Vi har kæmpe succes med fasefodring af goldkøer; Uændret niveau for termoresistente kim – desværre; Pas på den snig...
15.11.19