Feedback Form

  

Oprettet: 11-12-2017

Plantekongres med spændende nyt for kvægfolket

Nye majssorter, såteknik til etablering af kløvergræs samt dyrkning og håndtering af roer. Der er masser af spændende nyt for kvægbrugere at komme efter på årets plantekongres.

På årets Plantekongres sættes der fokus på grovfoder i fire sessioner. Det sker tirsdag den 16. januar, hvor du kan blive opdateret på majs, kløvergræs og roer.

Derudover byder kongressen på en række andre sessioner, som vil interessere mange kvægbrugere, blandt andet om maskiner, økologi, nye miljøtiltag, afgræsning med dyr, dyrkning af hestebønner og hestebønner til Non-GM mælk. Ikke mindst vil du kunne høre det nyeste om fosforreguleringen, som giver store udfordringer for flere kvægbrugere.

Se hele programmet og tilmeld dig her

De fire spændende grovfodersessioner du kan opleve er:

Dyrkning af majs

 Nyt om sorter, gødskning og såning af efterafgrøder i majs. Mineralsk P-gødning bruges rutinemæssigt til startgødskning af majs. Nye forsøg ved AU viser, at placering af kvæggylle kan give samme virkning – specielt hvis gyllen forsures eller tilsættes nitrifikationshæmmer.

Økonomi i grovfoderproduktionen

Få styr på driftgrensanalyse, Business Check, fraktilanalyse og FMS-analyse. Hør også hvordan fokus på fremstillingsprisen kan ændre grovfoderforsyningen.

Dyrkning og gødskning af kløvergræs

Nyt om såteknik til etablering af kløvergræs. Få svar på om delt gødskning af kløvergræs kan hæve proteinindholdet i 1. slæt, og om en anden N-fordeling gennem sæsonen kan give samme udbytte og samtidig bevare en høj kløverandel. Hør også om en ny N-model til kløvergræs baseret på mængden af kløver i marken.

Dyrkning lagring og fodring med roer

Opbevaring og håndtering har altid været de store udfordringer ved roedyrkning. Et nyt fodringsforsøg ved DKC har afprøvet foderværdien af vådensilerede roer. Bliv klogere på hvilken opbevaringsform samlet set giver den bedste økonomi. Hør også en praktikers erfaringer med opbevaring og fodring med roer.

Sidst bekræftet: 11-12-2017 Oprettet: 11-12-2017 Revideret: 11-12-2017

Forfatter

Planter & Miljø
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Specialkonsulent

Bodil Pedersen

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Hør om foder og lagerstyring i erfagruppen
SEGES tilbyder gratis besøg i erfagruppen af en ekspert, som vil fortælle om foder og lagerstyring.
12.10.18
Video: Succes med naturpleje
Video fra SEGES viser, hvordan, hvordan man som naturplejer kan se, om den pleje dyrene udfører er god for naturen, og hvor...
10.10.18
Hvis dit kimtal er forhøjet
Kimtallet er udtryk for mængden af bakterier i mælken. Det fortæller både noget om malkehygiejnen på gården og rengøringen ...
05.10.18
Sådan reducerer du dit kimtal – 5 gode råd
Der er fem områder i forhold til rengøring af malkeanlæg og køletanke, som kan kræve særlig opmærksomhed. Få dem her.
05.10.18
KvægNyt nr. 18 - 2018
Læs bl.a. om Fokus på samarbejde mellem konsulent, dyrlæge og landmand giver resultat. Økonomi i vaccination mod E-coli? Va...
05.10.18