Feedback Form

  

Oprettet: 11-12-2017

Plantekongres med spændende nyt for kvægfolket

Nye majssorter, såteknik til etablering af kløvergræs samt dyrkning og håndtering af roer. Der er masser af spændende nyt for kvægbrugere at komme efter på årets plantekongres.

På årets Plantekongres sættes der fokus på grovfoder i fire sessioner. Det sker tirsdag den 16. januar, hvor du kan blive opdateret på majs, kløvergræs og roer.

Derudover byder kongressen på en række andre sessioner, som vil interessere mange kvægbrugere, blandt andet om maskiner, økologi, nye miljøtiltag, afgræsning med dyr, dyrkning af hestebønner og hestebønner til Non-GM mælk. Ikke mindst vil du kunne høre det nyeste om fosforreguleringen, som giver store udfordringer for flere kvægbrugere.

Se hele programmet og tilmeld dig her

De fire spændende grovfodersessioner du kan opleve er:

Dyrkning af majs

 Nyt om sorter, gødskning og såning af efterafgrøder i majs. Mineralsk P-gødning bruges rutinemæssigt til startgødskning af majs. Nye forsøg ved AU viser, at placering af kvæggylle kan give samme virkning – specielt hvis gyllen forsures eller tilsættes nitrifikationshæmmer.

Økonomi i grovfoderproduktionen

Få styr på driftgrensanalyse, Business Check, fraktilanalyse og FMS-analyse. Hør også hvordan fokus på fremstillingsprisen kan ændre grovfoderforsyningen.

Dyrkning og gødskning af kløvergræs

Nyt om såteknik til etablering af kløvergræs. Få svar på om delt gødskning af kløvergræs kan hæve proteinindholdet i 1. slæt, og om en anden N-fordeling gennem sæsonen kan give samme udbytte og samtidig bevare en høj kløverandel. Hør også om en ny N-model til kløvergræs baseret på mængden af kløver i marken.

Dyrkning lagring og fodring med roer

Opbevaring og håndtering har altid været de store udfordringer ved roedyrkning. Et nyt fodringsforsøg ved DKC har afprøvet foderværdien af vådensilerede roer. Bliv klogere på hvilken opbevaringsform samlet set giver den bedste økonomi. Hør også en praktikers erfaringer med opbevaring og fodring med roer.

Sidst bekræftet: 11-12-2017 Oprettet: 11-12-2017 Revideret: 11-12-2017

Forfatter

Planter & Miljø
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Specialkonsulent

Bodil Pedersen

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Artikelserie: Bliv klar til den målrettede indsats
LandbrugsAvisen bringer i juni 2018 tre dobbeltsidede artikel skrevet af SEGES. Illustreret med store tegninger af landskab...
15.06.18
KvægNyt nr. 12 - 2018
Læs bl.a. om: Fosforfælden i afgasset gylle; Om få år kan vi lave superkalve; Giv malkestalden lidt kærlighed
15.06.18
Giv malkestalden lidt kærlighed
God yversundhed kræver bl.a. en tiptop malkestald. Men mange steder er den trist, slidt og mørk. Det kan ordnes med god org...
15.06.18
Luk stalddøren op i ferieperioden
En rundtur på gården og en snak med landmanden er det, der skaber størst forståelse for vores produktion. På Lemvigegnen åb...
15.06.18
Mælkekvalitetsrådgivernes råd i sommervarmen
Hver dag kører SEGES’ kvalitetsrådgivere rundt til mælkeproducenter og tager hånd om problemer og udfordringer med mælkekva...
11.06.18