Feedback Form

Af samme forfatter
Sådan beregnes Salmonella Dublin niveau.
På hændelseslisten er Resultaterne af de seneste 4 tankmælksprøver angivet.
Typisk vil udbrud af Salmonella Dublin vise sig hos kalve under 6 måneder, men kreaturer i alle aldre kan blive syge. Symptomerne er feber, diarre, lungebetændelse, blodforgiftning, aborter samt akut dødsfald.
Læs om: Brancheanbefalinger for økologiske kreaturer. Behandling af økologiske dyr med fluemidler. Har I tjek på Salmonella Dublin? Økologiske goldkøer på græs uden mælkefeber. Kursus i håndtering af kreaturer. Og Ny liste i DMS
Læs om: Undlad ulovlig praksis ved udtagelse og indsendelse af salmonellaprøver, Indberetning af kvartalsprøver – ny blanket, Økologiske køer skal have adgang til kobørster fra 1. maj i år og tilmelding til Kvægkongres 2018
Vær opmærksom på, at den nye salmonella-bekendtgørelse, som trådte i kraft ved årsskiftet, kræver kvartalsprøver et år efter, at besætningen er skiftet fra niveau 2 til 1.
Læs om Blodprøvning i Salmonella niveau 2-besætninger og opdateret oversigt over økologiske medicinregler
Ny bekendtgørelse stopper for salg af dyr i Danmark fra niveau 2-besætninger. Konventionelle besætninger kan være nødt til at eksportere deres kalve. Økologiske mælkeproducenter må aflive kalvene, hvis ikke opfedning i egen besætning er mulig.
Udfyld aftalen / skriv direkte i pdf-filen inden du printer den.
Når en besætning kommer i salmonellaniveau 2 er der forskellige regler, der afgør, hvor længe den låses i niveau 2, og hvad der kræves for at den kan opnå niveau 1 igen.