Oprettet: 02-05-2014

Lær nyt om naturkød og få inspiration til afsætning

Få viden om hvilke særlige egenskaber, kød fra kvæg på naturarealer har og få inspiration til at afsætte det. Projekt Smag på Landskabet inviterer til gratis seminar.


På en tidligere workshop i projekt Smag på Landskabet arbejdede en række kokke med at udvikle nye opskrifter, som understreger de særlige egenskaber, kød fra naturarealer har. Hør mere om egenskaberne på seminaret den 10. juni.
Foto: Dorthe Trabjerg, VIFU

Hvad enten du har en gårdbutik, går med planer om at etablere en, eller formidler salg af oksekød kan du helt sikkert hente inspiration, når projekt Smag på Landskabet inviterer til seminar den 10. juni. Projektets formål er at gøre naturplejen mere rentabel for landmanden, og her er afsætningen af kødet et vigtigt led. Derfor er det glædeligt, at interessen for lokale fødevarer, naturpleje og dyrevelfærd bliver større og større. Men det betyder også, at der er et øget behov for at kunne formidle den gode historie og viden om kødets kvaliteter til kunden. 

På seminaret kan du derfor høre Forsker Margrethe Therkildsen fra Aarhus Universitet fortælle om kødkvalitet, smag, og om resultaterne af hendes seneste forskningsprojekt, som bl.a. viste, at kød fra dyr, der har afgræsset naturarealer, har en let smag af vildt samt et særligt højt indhold af de sunde umættede fedtsyrer.

Du får også tips og tricks til markedsføring og alternative salgsmetoder. De suppleres af erfaringer fra landmænd med gårdbutik og salg af naturkød.

Når man sælger oksekød er det helt afgørende at have styr på de regler, som gælder for denne type salg. Derfor får du en god indføring i, hvilke regler, som er nødvendige at kende på området.

Efter seminaret er der mulighed for at få en rundvisning på AU, Foulum. Seminaret foregår:

den
10. juni kl. 9 - 16

Aarhus
Universitet, Foulum
Blichers Alle 20
8830 Tjele
 

Det er gratis at deltage, du skal bare tilmelde dig senest den 2. juni til Elena Skytte, Agro Tech A/S

ELSS@teknologisk.dk eller 21729847 

Se hele programmet her

 

Landmandsportalen Landmand.dk

Gå til Landmand.dkSidst bekræftet: 02-05-2014 Oprettet: 02-05-2014 Revideret: 02-05-2014

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Tilmeldingen er åben
Tilmeldingen er åben til Kvægkongres 2020, som løber af stablen 24.-25. februar i Herning.
24.01.20
SEGES rykker ud til kvægbesætninger med salmonella
Rådgivningsforløb med tæt opfølgning skal vende udviklingen mod et salmonellafrit kvægbrug, som på det seneste er gået i de...
24.01.20
Kvægbesætninger kontrolleres for håndtering af syge dyr og brug af medicin
Fra februar og frem til juni gennemfører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne i kvægbesætninger om håndtering af syge og ti...
24.01.20
Kvægnyt nr. 2 - 2020
Læs bl.a. om: SEGES rykker ud til kvægbesætninger med salmonella; Du skal kende din fremstillingspris på grovfoder; Sådan k...
24.01.20
24.-25.02.2020: Kvægkongres 2020
Kom med til kvægbranchens største faglige begivenhed den 24.-25. februar 2020
15.01.20