Feedback Form

  

Oprettet: 10-10-2014

Naturelsker og forretningsmand ny formand for Smag på Landskabet

Direktør i Fresh food People, Christian Christensen er nyvalgt formand for foreningen Smag på Landskabet. En ildsjæl, der brænder for målet om at styrke den danske natur - og har kompetencer til at nå det.


Jeg tror virkelig på, at vi med Smag på Landskabet har et stærkt grundlag for at hjælpe den danske natur tilbage på sporet,” udtaler Christian Christensen nyvalgt formand i foreningen Smag på Landskabet.

Torsdag holdt foreningen Smag på Landskabet sit første bestyrelsesmøde. På mødet blev valgt den formand, som skal stå i spidsen for foreningens arbejde med at gøre den danske natur rigere ved at fremme naturplejen. Som formand blev valgt den 49 årige Christian Christensen, direktør og ejer af firmaet Fresh food People ApS. Og der går ikke mange minutters samtale før det står helt klart, at her har foreningen fået en dedikeret naturelsker. Bekymring for tilbagegang for regnspover, kobbersnepper og ryler fyger gennem luften fulgt op af et brændende ønske om at gøre en forskel og vende tilbagegangen af vilde plante- og dyrearter i Danmark. Men Christian Christensen er meget andet end naturelsker. Han har det meste af sit liv arbejdet med afsætning og produktion og stiftede for et år siden firmaet Fresh food People, som er et internetfirma, der sælger fødevarer fra lokale naturområder.

”Vi har en fantastisk natur i Danmark. Men vi har mistet rigtigt mange dyre- og plantearter de sidste 50 år, fordi det ikke længere kan betale sig for landmanden at sende sine dyr ud at afgræsse naturarealer,” forklarer Christian Christensen. ”Den udvikling skal vi vende, og det tror jeg på vi kan med foreningen Smag på Landskabet”. 

Både erhvervsorienterede og politiske opgaver
Og der er mange opgaver for foreningen at tage fat på. Først og fremmest nævner Christian Christensen den mærkningsordning, som skal gøre det lettere for forbrugerne at identificere og få fat i kød fra dyr, der har afgræsset naturarealer.
”Med mærkningen kan vi arbejde med at engagere forbrugerne, så de kan se, at deres indkøb virkelig gør en forskel – at de er med til at fremme plejen af naturen, som er så vigtig for vores vilde dyr og planter,” forklarer han. Men for at foreningen kan blive stærk og virkelig få gennemslagskraft, skal der også findes samarbejdspartnere.
”Vi skal ud og se hvilke organisationer, som vil arbejde sammen med os om at løse denne her opgave.” Christian Christensen understreger desuden, at der også bliver tale om at udføre et politisk stykke arbejde.
”Vi skal have gjort det mindre bureaukratisk og mere økonomisk attraktivt at gå ind i naturpleje. Derfor skal vi også bearbejde det politiske system på det her område,” forklarer han. ”Og så skal vi selvfølgelig have bygget en medlemsskare op.”  

Det er jo ikke en fodboldklub
På spørgsmålet om, hvorfor han selv mener, at han er den rette mand på posten som formand lyder svaret:
”Foreningen Smag på Landskabet er jo ikke en lokal fodboldklub – det er en erhvervsdrivende forening, og derfor skal der erhvervskræfter til. Samtidigt er der så mange interessenter og interesser i det her, og jeg har en solid erfaring i at styre en sådan proces og få den struktureret, som man ville gøre i en professionel virksomhed. Jeg er god til at lytte til, hvad andre siger, og ud fra det bygger jeg en platform og udstikker en retning.”
Christian Christensen understreger samtidigt, at det naturligvis er en samlet bestyrelse, der skal løfte opgaven. En bestyrelse, som han ikke kunne have ønsket sig bedre.
”Det er en fantastisk gruppe med nogle rigtig gode folk, der virkelig har visioner, og som vil noget. Og så er vi en gruppe der har kompetencer inden for hele forsyningskæden – det kommer til at fungere rigtigt fint. Jeg tror virkelig på, at vi med Smag på Landskabet har et stærkt grundlag for at hjælpe den danske natur tilbage på sporet,” slutter den nyvalgte formand.

 

 
Smag på Landskabets bestyrelse:
  • Formand: Christian Christensen, København.
    Ejer og stifter af virksomheden Fresh Food People.
    Særlige kompetencer inden for afsætning og branding
  • Næstformand: Michael Pedersen, Ledreborg.
    Ansvarlig for jagt, vildt- og naturpleje på Ledreborg Gods
  • Ronnie Bach, København.
    Kødgrossist med stor interesse for kvalitetskød fra nicheproduktioner, arbejder især med afsætning til gourmetrestauranter
  • Jens Ole Hededal, Randers.
    Landmand med 150 stk. kvæg af racen Dexter. Stor interesse for naturpleje
  • Peter Brinkmann Kristiansen, Jammerbugt.
    Biolog, dyreholder og erfaring med arbejde i naturplejenetværk
  • Førstesuppleant: Ole Sørensen, Rødkærsbro.
    Formand for mælkeproducenterne i Økologisk Landsforening. Landmand med både kødkvæg og mælkeproduktion
  • Andensuppleant: Jørgen Blazejewicz, Holstebro.
    Naturplejer med får, aktiv i Danske lammeproducenter. 
 

 

Følg foreningen på www.facebook.com/smagpaalandskabet

 

Landmandsportalen Landmand.dk
Gå til Landmand.dk



Sidst bekræftet: 10-10-2014 Oprettet: 10-10-2014 Revideret: 10-10-2014

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Faste procedurer og arbejdsro forebygger antibiotikauheld på Abildholt
Med 700 køer, 11 robotter og 7 medarbejdere har driftsleder Thomas Larsen nok at holde styr på. Men der er tjek på tingene ...
29.11.19
Færre antibiotikauheld i robotbesætninger
Antallet af antibiotikauheld i robotbesætninger er faldet markant de seneste år. Der sker dog stadig uheld. Se her, hvor d...
29.11.19
Kvægnyt nr. 22 - 2019
Læs om: Erfagruppe for udenlandske medarbejdere; Faste procedurer og arbejdsro forebygger antibiotikauheld m.m.
29.11.19
Uændret niveau for termoresistente kim – desværre
Arlas årlige screening for termoresistente kim viser, at 8 pct. af besætningerne ligger over 5.000 kim. Det er samme niveau...
15.11.19
Rejs ud og lær om landbrug – med Nuffield Scholarship
Vil du gerne ud i verden og lære om et selvvalgt område indenfor landbrug? Så er det måske en idé at ansøge om et Nuffield ...
15.11.19