Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 14-12-2019

Landmand.dk - Kvæg 

Oprettet: 14-12-2016

Film: Sådan laver du den bedste spædkalv

Mælkeproducenter frembringer kvalitetsfødevarer - blandt andet som første led i produktionen af kalvekød. Ny film giver tips til at lave den allerbedste spædkalv til opfedning.

Der er mange fordele ved at levere en tyrekalv af høj kvalitet til videre opfedning.

For det første skulle det gerne resultere i en bedre afregning til dig.

For det andet, så er en sund og stærk tyrekalv et billede på den generelle standard i kalvestalden. Hvis man kan levere en sund og stærk tyrekalv, som giver slagtekalveproducenten julelys i øjnene, vil man med stor sandsynlighed også have sunde kviekalve, der vokser op til højtydende og stærke malkekøer.

For det tredje, så kan man ranke ryggen. På samme måde som man er stolt af sin høje mælkekvalitet, giver det forhåbentligt også en god fornemmelse at være leverandør af gode tyrekalve, som gerne skulle give slagtekalveproducenten en god forretning og i sidste ende blive til kvalitetskalvekød på de danske middagstallerkner. 

Optimér genitik og fodring

Denne film giver små fif til, hvilke knapper man som mælkeproducent kan skrue på for at lave den bedst mulige spædkalv til videre opfedning.

Og man kan optimere inden for flere områder. Fx kan man vælge tyre med et højt vækstindeks – evt. er det muligt at lave en aftale med den slagtekalveproducent, der aftager ens kalve, om særlig afregning for kødkvægskrydsninger.

Man kan også optimere fodringen på flere måder. Fx letter man kalvens overgang til slagtekalvebesætningen væsentligt, hvis man tilpasser mælkemængden de sidste dage før flytning til den mælkemængde, kalven bliver tilbudt i slagtekalvebesætningen.  

Se mere i filmen: Sådan laver du den bedste spædkalv

 

Landmandsportalen Landmand.dk
Gå til Landmand.dk
Sidst bekræftet: 13-12-2017 Oprettet: 14-12-2016 Revideret: 14-12-2016

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Fagkommunikation


Af samme forfatter

24.-25.02.2020: Kvægkongres 2020
Kom med til kvægbranchens største faglige begivenhed den 24.-25. februar 2020
15.01.20
Kvægnyt nr. 23 - 2019
Læs om: Sådan kan du hente store besparelser i malkestalden; Brug af kønssorteret sæd er en fordel ved forlænget laktation;...
13.12.19
Stil spørgsmål til kvægformanden og -direktøren
Kom til dialogmøde med Christian Lund og Ida Storm.
13.12.19
Værd at vide om pink eye hos kvæg
Pink eye er en smitsom øjenlidelse hos kvæg, som giver betændelse i hornhinden og øjenlåg. Læs her om årsag, forekomst, smi...
06.12.19