Feedback Form

  

Oprettet: 18-09-2015

Digital dermatitis hos kvierne nedsætter ydelsen i laktationen

Mælketab på op til 335 kg i første laktation kan være konsekvensen af selv mildere tilfælde af digital dermatitis hos kvier.

Fokus på forebyggelse og behandling af digital dermatitis ligger sædvanligvis hos køerne. Men nu viser en ny amerikansk undersøgelse, at det godt kan betale sig også at rette blikket mod kvierne. Undersøgelsen viser nemlig, at kvier med et eller flere tilfælde af digital dermatitis havde lavere ydelse i første laktation og ringere frugtbarhed, end kvier uden digital dermatitis. Der sås således et tab på mellem 199 og 335 kg mælk i første laktation samt signifikant ringere chance for drægtighed ved første inseminering og flere tomdage.

”Resultatet af undersøgelsen er meget interessant,” lyder det fra dyrlæge Pia Nielsen, SEGES.

”Mig bekendt er det første gang, at der er regulær dokumentation for, at digital dermatitis hos kvier generelt nedsætter ydelsen i første laktation. Det er altså ikke kun en konsekvens hos dem, som rammes hårdest,” lyder det fra dyrlægen.

Undersøgelsen er foretaget af forskere ved University of Wisconsin og publiceret i Journal og Dairy Science.

Husk i øvrigt, at du kan se fotos og beskrivelser af digital dermatitis og andre klovlidelser i klovatlasset på www.sundklov.dk under afsnittet Billeder og beskrivelser.

 

Artiklen har været bragt i KvægNyt nr. 17 - 2015

Sidst bekræftet: 16-09-2019 Oprettet: 18-09-2015 Revideret: 18-09-2015

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Jeg er mor for mine babykalve
Masser af kærlighed og omsorg, ensartet fodring og god hygiejne er rumænske Daniela Capras opskrift på lav kalvedødelighed.
18.10.19
Kvægnyt nr. 19 - 2019
Læs om: Jeg er mor for mine babykalve; Direktørrolle giver frihed og skaber resultater; Stor japansk interesse for dansk mæ...
18.10.19
Tesco forlanger parvis opstaldning af kalve
Den seneste forskning om opstaldning af kalve har fået supermarkedskæden Tesco til at forlange par- eller gruppevis opstald...
04.10.19
Nu ved jeg at køer har en megalang tunge
At køer selv går ind i en stor maskine og bliver malket var nyt for københavnerpigerne Nanna og Silja, der i forbindelse me...
04.10.19
Kvægnyt nr. 18 - 2019
Nu ved jeg køerne har megalange tunger; Driv forretning som Mærsk; Høj kodødelighed i sommeren 2019 ......
04.10.19