Feedback Form

  

Oprettet: 02-10-2015

Klovlidelser helbredes hurtigere ved brug af smertestillende midler

Køer med lidelser som sålesår og byld i den hvide linje kommer sig markant hurtigere, hvis behandlingen suppleres med smertestillende midler.

Klovbeskæring og gerne en klovsko på. Det er standardbehandlingen af hornrelaterede klovlidelser som svære såleblødninger, sålesår og hulvæg.

En ny engelsk undersøgelse viser imidlertid, at supplerende behandling med smertestillende præparater i form af NSAID (fx flunixin, meloxicam eller ketoprofen) ikke bare mindsker køernes lidelser, men også fremskynder deres helbredelse signifikant.

Ifølge forskerne skyldes det dels, at de smertestillende midler nedsætter betændelsesreaktionen i vævet, dels at de reducerer ubehaget ved klovskoen. Forskerne anbefaler derfor, at man ved hornrelaterede lidelser bruger kombinationen klovbeskæring, klovsko og smertestillende – også til køer med lette grader af halthed, og så snart det konstateres.

Undersøgelsen er foretaget af forskere ved University of Nottingham og publiceret i Journal of Dairy Science.

Husk i øvrigt, at du kan se fotos og beskrivelser af digital dermatitis og andre klovlidelser i klovatlasset på www.sundklov.dk under afsnittet Billeder og beskrivelser.

 

Artiklen har været bragt i KvægNyt nr. 18 – 2015

Sidst bekræftet: 18-09-2017 Oprettet: 02-10-2015 Revideret: 02-10-2015

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Et, to og tre hjerter til okse-, kalvekød og mejeriprodukter
Dyrevelfærdsmærket udvides til også at omfatte okse- kalvekød og mejeriprodukter. Ordningen forventes at træde i kraft 1. j...
20.09.19
Kvægnyt nr. 17 - 2019
Her taler vi allesammen dansk; Vand giver liv til naturen og bedriften; m.m.
20.09.19
Kvægnyt nr. 16 - 2019
Fokus på medarbejdernes trivsel giver pote; Udsigt til majshøst fra midt i september; Tjek nu for drægtighed før I sender ...
06.09.19
Meget mere end fodbold - foreningsliv integrerer udenlandske medarbejdere
Godt netværk og et aktivt liv i fritiden gør livet i Danmark nemmere for udenlandske medarbejdere. For landbrugsmedhjælper ...
23.08.19
Kvægnyt nr. 15 - 2019
Totalt stop for brug ar humankritiske antibiotika til kvæg; Sådan konserverer du årets høst af hestebønner .... m.m
23.08.19