Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 29-10-2015

  

Oprettet: 29-10-2014

Lokale vandråd er blevet en succes

I foråret blev der for første gang oprettet 23 midlertidige lokale vandråd med repræsentanter for bl.a. landbrug og naturorganisationer, der skulle rådgive kommunerne om indsatsen for vandløbene. Den første evaluering viser positive tilbagemeldinger.

Den første evaluering af vandrådene viser, at medlemmerne føler sig involveret og mener, at rådene fungerer godt. Forsker og organisationer mener, at vandrådene bør videreføres.

Kommunernes Landsforening har haft en snak med ph.d.-stipendiat ved Aarhus Universitet Morten Graversgaard, der har gennemført en stor undersøgelse blandt vandrådsmedlemmerne.

Og de foreløbige resultater viser, at eksperimentet har været en succes. 63 procent af medlemmerne har i meget høj eller høj grad følt sig involveret i arbejdet med indsatsprogrammet, og næsten lige så mange (61 procent) føler, at deres involvering har haft betydning for indsatsprogrammet.

Det stemmer også overens med stemningen i de 11 vandråd, hvor Morten Graversgaard selv har overværet møder. »Rådsmedlemmerne føler generelt, at de får reel indflydelse. Jeg tror, det hænger meget sammen med, at der både har været afsat ressourcer til arbejdet, og der har været en sum penge at fordele til indsatsen,« siger Morten Graversgaard.

Læs hele artiklen på KL's hjemmeside.

Morten Graversgaard vil også præsentere sine resultater på konferencen om Fremtidens vandråd og vandplanlægning den 30. oktober 2014, der arrangeres i samarbejde mellem KL og Videncentret for Landbrug, og præsentationer fra hele konferencen vil efterfølgende blive offentliggjort på Vandrådssiden på LandbrugsInfo.

Sidst bekræftet: 29-10-2014 Oprettet: 29-10-2014 Revideret: 29-10-2014

Forfatter

Planter & Miljø