Oprettet: 27-01-2020

Et minivådområde er et plus i salgsopstillingen

Svineproducent Christian Pries Andersen fik et minivådområde med i købet, da han i 2015 overtog en gård fra sin tidligere arbejdsgiver. Han opfatter minivådområdet som et ekstra plus.

Christian Pries Andersen blev ikke afskrækket af, at der hørte et minivådområde til ejendommen. Han så det derimod som en fordel. For ham at se er det oplagt at bruge et minivådområde som argument i en salgsopstilling.

- Jeg ville slå på, at det er en ejendom, hvor der er gjort noget for miljøet. Det er en positiv fortælling, at vi i landbruget gør noget for miljøet, selv om det først og fremmest er ”hard core business” at handle en ejendom, forklarer Christian Pries Andersen.

 

Den natur, som naturligt følger med et minivådom­råde, tæller også med på plussiden.

- Det er et fint sted at have i marken. Der er lige en plet natur med nogle varia­tioner, som vi normalt ikke har. Der er lidt herligheds­værdi i det, siger Christian Pries Andersen.

 

”Jeg ville slå på, at det er en ejendom, hvor der er gjort noget for miljøet”, fortæller Christian Pries Andersen.

 

Hvad med vedligehold

Da han overtog ejendom­men, regnede han ikke på, hvad der kunne blive af udgifter til vedligehold af minivådområdet. Det så han ingen grund til.

- Jeg havde overhovedet ikke nogen bekymringer i den retning. Der har heller ikke været noget særligt indtil videre. Men måske skal det snart renses op. Det er ved at være tilgroet, specielt efter tørken i 2018, fortæller Christian Pries Andersen.

Flere minivådområder?

Han er ikke blevet afskræk­ket af at have et minivådom­råde. Faktisk ville han ikke have noget imod at få et nummer to.

- Havde jeg haft et sted til et minivådområde mere, ville jeg også være klar på at lave et mere. Men jeg har ikke flere marker, som ligger oplagt til et minivådområ­de, forklarer Christian Pries Andersen.

Læs mere om minivådområder

Læs en skærmvenlig udgave af folderen her:

”Bliv klogere på minivådområder – effekt og erfaringer fra de første danske minivådområder”.

Eller download en printvenlig udgave her.

 

Hold dit minivådområde ved lige

Minivådområdets effekt beror på, at de åbne bassi­ner ikke vokser til i vegeta­tion og skaber kanaliseret strømning, samt at der fjernes sediment fra sedi­mentationsbassinet efter behov. For de første danske minivådområder sker den første vedligeholdelse 10 år efter etablering.

Vedligeholdelsen af mi­nivådområder omfatter:

  • Opgravning af sediment i det første sedimentations­bassin efter behov – f.eks. hvert femte år
  • Afskæring af vegetation, hvis de åbne bassiner gror til
Sidst bekræftet: 27-01-2020 Oprettet: 27-01-2020 Revideret: 27-01-2020

Forfatter

Anlæg & Miljø
Kommunikationskonsulent

Pernille Pennington

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Svinepriserne stiger fortsat i 2020
Svineproducenterne nyder godt af de høje svinepriser, og trenden fortsætter ind i andet kvartal af 2020. Det fortæller den ...
26.02.20
Vores marker er absolut blevet mere dyrkningssikre
Knud Thing er den stolte ejer af det til dato største minivådområde i Danmark med et drænopland på 230 ha og et vandspejl p...
23.01.20
Pumpen kører på den strøm, vindmøllen laver
Henrik Larsens minivådområde kører upåklageligt: Hvis den lille pumpe, som får el fra vindmøllen, ikke kan klare vandmasser...
20.01.20
Bliv klogere på minivådområder
Overvejer du at etablere et minivådområde for at komme udledningen af næringsstoffer til livs? Er du usikker på, hvordan et...
13.01.20
Podcast: Sådan sparer du op til pension
Det har altid været vigtigt for svineproducent Ulrik Krogsgaard at spare op til pension. Hør mere om, hvad Ulrik har gjort,...
18.11.19