Oprettet: 29-03-2016

Landbruget i Landskabet

Formålet med samarbejdet er at udfordre den nuværende lovgivning og praksis for planlægningen i det åbne land og i højere grad koordinere kommunernes og landmændenes ønsker til planlægningen i det åbne land.

 

Målet med samarbejdet er, at de deltagende kommuner, landmænd, landbrugsorganisationer og universiteter i fællesskab udvikler en ny sammenfattende metode til planlægning i det åbne land.

Baggrunden for samarbejdet er en fælles erkendelse hos deltagerne af behovet for en ny og bedre metode til fælles forvaltning af det åbne landskab.  Alle parter er enige om, at regelstyringen har taget overhånd og negativt påvirker såvel erhverv som myndigheder. Men ingen har endnu taget fat på at analysere, hvordan vi nåede hertil, og hvordan vi kan udvikle et nyt, tidssvarende forvaltningssystem for det åbne land.

Landbruget i Landskabet vil viske tavlen ren og vil – baseret på vores viden i dag og samfundets målsætninger – etablere rammerne for en ny forvaltningspraksis. Fokus vil være på fælles planlægning på baggrund af samfundets mål samt kommunernes og landmændenes ønsker til forvaltning.

Landbruget i Landskabet er foreløbigt finansieret for en periode fra februar 2013 til februar 2015. På denne side kan du læse om projektets aktiviteter og resultater.

Læs om projektets resultater og anbefalinger i folderen ”Et samarbejde om muligheder og udfordringer i fremtidens åbne land. 

Finansiering

Projektet er støttet af:

  • Fødevareministeriet og EU (landdistrikter.dk)
  • Region Nordjylland
  • Promilleafgiftsfonden
  • Hjørring Kommune
  • Norddjurs Kommune

 

 Støttet af
promilleafgiftsfonden
for landbrug

 

Samarbejdspartnere

Se samarbejdspartnere i projektet.

Projektets arbejdspakker

Landbruget i Landskabet er foreløbigt finansieret for en periode fra februar 2013 til februar 2015. Projektet har fire arbejdspakker, som kort beskrives her.

Aktiviteter

 Videoer

Metodebeskrivelse

Læs mere om metoden. Find bl.a. eksempler, skabeloner og drejebog.

Projektbeskrivelse

Se den fulde projektbeskrivelse.

Presse

Læs artiklerne om Landbruget i Landskabet.

 

Publikationer

Publikationer lavet i projektet Landbruget i Landskabet:

 

 

Sidst bekræftet: 21-03-2017 Oprettet: 29-03-2016 Revideret: 29-03-2016

Forfatter

Planter & Miljø
Trine Eide

Jørgen Korning

Af samme forfatter

Det skal du vide om jordfordeling
Nyt notat forklarer de vigtigste forhold omkring jordfordeling og sætter det i et aktuelt perspektiv for dansk landbrug.
10.02.17