Feedback Form

Af samme forfatter
Tema fra Produktionsøkonomi Planteavl 2017.
I dag, den 15. juni 2017, træder den nye planlov i kraft. Den nye planlov indebærer nye udviklingsmuligheder i landdistrikterne og mere tidssvarende rammer for landbruget.
Nyt notat forklarer de vigtigste forhold omkring jordfordeling og sætter det i et aktuelt perspektiv for dansk landbrug.
Erhvervsstyrelsen har den 19. september 2016 sendt lovforslag om modernisering af planloven i offentlig høring. I artiklen omtales en række af de emner i lovforslaget, der har betydning for landbruget.
Regeringen har i dag indgået en politisk aftale med S, K og DF om modernisering af planloven. Planlovsaftalen lægger op til større fleksibilitet og mere tidssvarende rammer for landbruget.
Den politiske aftale om naturpakken er netop vedtaget. Se kort sammendrag af pakkens initiativer.
Planen skal være startskuddet til handlinger, og for at undgå, at den ender i skuffen skal parterne indgå forpligtende aftaler om, hvordan der følges op, og hvordan indholdet i planerne skal udmøntes.
Man starter skriveprocessen ved at tilpasse skabelonen til den aktuelle bedrift.
På baggrund af dataindsamling, analyser, møder og inddragelse af væsentlige aktører udvælges de relevante fokusområder i samarbejde mellem landmand, kommune og rådgivere.
Her kan du læse om, hvad en udviklingsplan er, og hvordan den anvendes. Endvidere gives en introduktion til metodebeskrivelsen.
Analysefasen er allerede indledt under opstart, men i denne fase bringes parterne sammen og analysen udvides til at omfatte interessenter.
Værkstøjskassen indeholder forslag til proces samt værktøjer, der støtter processen. Endvidere kan du finde eksempler og skabeloner.