Oprettet: 07-02-2020

Økologisk mælkeproduktion? Få et gratis omlægningstjek

SEGES og DLBR tilbyder økologisk omlægningstjek. I år med fokus på udvikling af økologien og økologisk produktion ved boringsnære beskyttelsesområder.

SEGES og DLBR tilbyder igen i 2020 gratis omlægningstjek, hvor en økologikonsulent hjælper landmænd med interesse for økologi med at vurdere, om det er en god ide for deres bedrift og rådgiver dem om, hvad der skal til for at lægge om. Udover det almindelige omlægningstjek tilbydes desuden to nye tiltag:

Boringsnære beskyttelsesområder

Det ene tiltag er et omlægningstjek for landmænd, der har bedrift ved de såkaldte boringsnære beskyttelsesområder, BNBO. Her gennemfører SEGES Økologi i samarbejde med lokale rådgivere, udover omlægningstjekket, en møderække, hvor interesserede lodsejere samles i et BNBO, der omfatter flere landmænd. Sammen med eksperter fra kommunen er det målet at lave en samlet plan for økologisk drift af området. Det skyldes, at en en fælles indsats for et udpeget beskyttelsesområde vil have størst værdi, både for miljøet og for de berørte landmænd.

Kurser med fokus på udvikling af økologien

Et andet nyt tiltag i forbindelse med omlægningstjekkene er en række kursusdage med fokus på udvikling af økologien. Der vil være diskussioner om de værdier, der ligger bag udviklingen af de økologiske regler, og de deltagende landmænd bliver udfordret på deres oplevelser med økologikontrol.

Hvis du ønsker et omlægningstjek, så kontakt din lokale økologikonsulent.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 3, 2020
Sidst bekræftet: 07-02-2020 Oprettet: 07-02-2020 Revideret: 07-02-2020

Forfatter

Økologi Innovation
Konsulent

Linda Rosager Duve

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Økologikonsulenter
Her finder du en liste over økologikonsulenter i Danmark med speciale indenfor planteavl, kvæg, svin, fjerkræ, gartneri og ...
11.10.19
Øko-svineproducent har succes med nyt foldkoncept
Der blev fravænnet ½ gris mere pr. so, og de fravænnede smågrise vejede 1,6 kg mere.
12.07.19
Festival for alle korn-entusiaster - skal du være med?
Korn, korn og atter korn - det er omdrejningspunktet for en stor international kornfestival som løber af stablen på Kalø d....
18.06.19
Det økologiske akademi
Her finder du en kort beskrivelser af de kurser om økologisk landbrug, som udbydes af SEGES Økologi Innovation.
14.06.19
Specifikke bæredygtighedsindikatorer varierer meget fra bedrift til bedrift
Samtidig er det ikke givet, at det der virker på én bedrift har samme effekt på en anden bedrift.
08.01.19