Oprettet: 14-06-2019

Det økologiske akademi

Her finder du en kort beskrivelser af de kurser om økologisk landbrug, som udbydes af SEGES Økologi Innovation.

Intro-kursus: ”Effektiv start som økologirådgiver”

Kurset er et tilbud til nye/nyere økologikonsulenter. I vil blive introduceret til SEGES og medarbejderne i Økologi Innovation. Programmet for dagen kan tilpasses efter kursisternes ønsker og baggrund, så det er vigtigt, at I spiller ind på forhånd, hvis der er særlige ønsker til emner.

Grunduddannelse i Økologi

Målet med uddannelsen er, at alle, der arbejder med økologisk landbrugsproduktion, har de bedste faglige forudsætninger. Dermed kan alle bidrage til at øge kompetenceniveauet indenfor økologisk landbrugsproduktion. Kurset er målrettet konsulenter, landbrugsskolelærere og sagsbehandlere, og det afholdes som et internatkursus 2 x 2 dage.

Afholdes næste gang 14.-15. maj og 17.-18. juni 2019

Årlig regeldag: ”Aktuel økologi”

Kursusdag designet til kvæg-, plante- og driftsøkonomirådgivere, der arbejder med økologisk landbrug. Du får et godt billede af de økonomiske fremtidsudsigter for det økologiske landbrug i Danmark, samt en opdatering på det sidst nye indenfor regler, ansøgningsprocedurer og tilskud.

Afholdes næste gang 7. jan. 2020

Udviklingsdag for økologikonsulenter

Årsmøde og udviklingsdag for økologikonsulenter i DLBR Dansk Økologi. Økologikonsulenter, der indgår i samarbejdet om at udgive fagbladet ØKOLOGI – Inspiration til jordbruget, holder årsmøde om formiddagen.

Udviklingssamarbejdet for økologikonsulenter i DLBR Dansk Økologi holder årsmøde med valg til styregruppen og præsentation af ekspertgruppernes produkter om eftermiddagen.

Afholdes næste gang 11. dec. 2019

Økologi for bank- og realkreditrådgivere

Målet er, at man som bankrådgiver får indsigt i den økologiske markedsudvikling og de muligheder og begrænsninger, der er i den økologiske produktion. Du får også konkrete metoder og analyser til at vurdere økonomien i en økologisk produktion.

Kursus for grovvarekonsulenter: Forstå og få viden om økologi

Kurset henvender sig til ”nye” grovvarekonsulenter, og grovvarekonsulenter med økologi som arbejdsområde. Målet er at styrke dine kompetencer i at formidle og rådgive om den økologiske plante- og husdyrproduktion, da du får den nyeste faglige viden på økologiområdet, samt en status på økologireglerne. Man bliver samtidig en del af det økologiske netværk.

 

 

 

 

Sidst bekræftet: 14-06-2019 Oprettet: 14-06-2019 Revideret: 14-06-2019

Forfatter

Økologi Innovation
Konsulent

Linda Rosager Duve

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Økologisk mælkeproduktion? Få et gratis omlægningstjek
SEGES og DLBR tilbyder økologisk omlægningstjek. I år med fokus på udvikling af økologien og økologisk produktion ved borin...
07.02.20
Økologikonsulenter
Her finder du en liste over økologikonsulenter i Danmark med speciale indenfor planteavl, kvæg, svin, fjerkræ, gartneri og ...
11.10.19
Øko-svineproducent har succes med nyt foldkoncept
Der blev fravænnet ½ gris mere pr. so, og de fravænnede smågrise vejede 1,6 kg mere.
12.07.19
Specifikke bæredygtighedsindikatorer varierer meget fra bedrift til bedrift
Samtidig er det ikke givet, at det der virker på én bedrift har samme effekt på en anden bedrift.
08.01.19
VIDEO: Grundig vurdering af ungtyrene kan give bedre afregning
Se denne film, hvor Lene og Lars Jørgensen fortæller om, hvordan de vurderer deres ungtyres vægt før de slagtes.
21.12.18