Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 16-03-2012
Afrapportering - Kvalitetssikring af økologisk svinekød - information om fodring og management
Oversigt over artikler og resultater fra et to-årigt økologi-projektarbejde om foderbetinget slagtekvalitet, pattegrisedødelighed og sodødelighed, parasittryk og miljø/hygiejne.
Sideindhold
Artikler:
Præsentationer:
Projektet havde to fokusområder:
- Fodringsbetinget slagtekvalitet
- Management på udvalgte nøgleområder
Der blev analyseret råvarer, udviklet forslag til fodersammensætninger, formuleret ændringer til foderstrategier og fulgt op på effekten af den samlede indsats. Når det gælder om at forbedre kvaliteten i management, var fokus på dyrevelfærd, sundhed, og miljø – alle vigtige nøgleområder i den økologiske tankegang.
Resultaterne fra projektet kan være med til at sikre forbrugerne en god kvalitet samt at stimulere nye producenter til at se mulighederne i at lægge om til økologisk produktion.
Landscentret, Økologi takker en lang række personer, der har bidraget med specialviden og en konstruktiv indsats. Det gælder:
- Else Vils, konsulent Dansk Svineproduktion: Råvareanalyser og foderoptimeringer
- Ole Lund, konsulent LandboMidtØst: Fodermanagement i praksis
- Niels Hjørnholm , dyrlæge LVK: Pattegrisedødelighed og sodødelighed
- Marianne Kjær Bonde, forsker Aarhus Universitet, DJF: Pattegrisedødelighed
- Mathias Andersen, konsulent AgroTech: Miljø management
- Friland A/S: Slagtekvalitet og parasittryk
- Thorkild Nissen, konsulent Økologisk Landsforening: Staldskoleprincip
- Alle involverede producenter
Ligeledes takkes Friland A/S og Økologisk Landsforening for godt samarbejde i forbindelse med projektets tilblivelse.
Projektet ”Kvalitetssikring af økologisk svinekød – information om fodring og management” blev gennemført i perioden 15.3.2007 til 31.12.2009 med støtte under Innovationsloven .

Sidst bekræftet: 16-03-2011
Oprettet: 16-03-2010
Revideret: 16-03-2010
|