Feedback Form

  

Oprettet: 05-12-2018

VIDEO: Kan dansk tang afhjælpe fravænningsdiarré hos smågrise?

Det undersøges netop nu under kontrollerede forhold i et foderforsøg.

Fra 2022 skal svineproducenter undvære zink, og derfor arbejder SEGES sammen med en masse samarbejdspartnere intenst på at finde både alternativer og forebyggende metoder, der kan afhjælpe fravænningsdiarré. Dansk tang kan forhåbentlig være med til at sikre, at grisene holder sig raske, når der ikke længere må bruges zink.

Tang bliver allerede brugt i nogle foderblandinger i dag. Det nye er derfor, at der i forsøget bruges dansk tang, som gør konceptet mere bæredygtigt, og at det undersøges under kontrollerede forhold. Foderforsøget giver ikke svar på alle spørgsmål - det er blot første step i et stort udviklingsarbejde, hvor effekten af både voksesteder, høstmetoder, forarbejdningsproces, dosering og andre tangtyper undersøges. I de danske farvande findes der nemlig ca. 400 forskellige typer af tang.

Sidst bekræftet: 05-12-2018 Oprettet: 05-12-2018 Revideret: 05-12-2018

Forfatter

Økologi Innovation
Landskonsulent

Tove Serup

Økologi Innovation


Af samme forfatter

Normtal for øko-grise medfører krav om et større harmoniareal
- I de fleste tilfælde bliver kravene dog mere lempelige end de normtal, der blev sendt ud sidste år – og udsat til i år.
10.09.19
Groft er godt
Få inspiration til brug af grovfoder til slagtesvin fra Øko- og frilandsproducenter.
24.09.18
Faremarksmanualen for sohold på friland med tilhørende 16 faktaark
Omhandler økologisk og konventionelt sohold på friland fra etablering af farefolden til fravænning af pattegrisene. Anbefal...
08.06.18
Uddrag af regler vedr. afstandskrav for folde og hytter til grise
De viste tegninger er baseret på Bekendtgørelse om miljøregulering af dyrehold og om opbevaring og anvendelse af gødning, B...
24.05.18
Regler for økologisk svinehold
Oversigt over de vigtigste regler for økologisk svinehold
20.12.17