Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 10-01-2019

  

Oprettet: 19-12-2013
Revideret: 02-11-2015

Forudsætninger for de økologiske svinekalkuler 2016

Økologisk svineproduktion adskiller sig på en række parametre fra konventionel svineproduktion. For eksempel er der forskel på staldsystemerne, fravænningsalder, foderudnyttelsen, afregningens sammensætning osv.

Derfor kan man ikke direkte kopiere de konventionelle produktionskalkuler.

www.Farmtal.dk findes kalkuler for henholdsvis konventionel og økologisk produktion. I denne artikel kan man se baggrunden og forudsætningerne, der er benyttet i Farmtal for de økologiske svinekalkuler.

Svinehåndbog

I Svinehåndbogen, der kan læses på Landbrugsinfo, kan man finde forudsætninger og produktionsniveauer for økologisk svineproduktion. Svinehåndbogen opdateres årligt med nye relevante oplysninger. Det er således afsnittet ”Grundlag for den beregnede notering for økologiske smågrise”, der danner grundlag for den smågrisepris, der anvendes i kalkulen i Farmtal.

Egne forudsætninger

I dette regneark, har man mulighed, for at indsætte sine egne forudsætninger og dermed se, hvordan man rent produktionsmæssigt ligger i forhold til Farmtal, som repræsenterer et gennemsnit.

Farmtal

www.Farmtal.dk eller i daglig tale Farmtal Online er det sted på nettet, hvor Videncentret samler alle de budgetforudsætninger, der anvendes i henholdsvis økologisk og konventionel landbrugsproduktion. Se www.Farmtal.dk for budgetkalkuler. 

Sidst bekræftet: 03-01-2019 Oprettet: 19-12-2013 Revideret: 02-11-2015

Forfatter

Økologi
Landskonsulent

Tove Serup

Økologi Innovation


Af samme forfatter

Regler for økologisk svinehold
Oversigt over de vigtigste regler for økologisk svinehold og består af EU-regler suppleret med brancheanbefalinger.
26.03.20
Se de nye krav til smittebeskyttelse indenfor griseproduktion
Frilandsbesætninger har mulighed for at have forrummet med de tilhørende faciliteter i en skurvogn i tilknytning til indgan...
19.03.20
Sådan omlægges til økologisk griseproduktion
Konventionel produktion kan omlægges til økologisk produktion
15.11.19
Overvejelser før etablering af økologisk smågrise-/slagtesvinestald
Hvad skal man overveje inden man går i gang med byggeriet? Her på siden kan du læse om de problemstillinger landmanden / ko...
15.11.19
Ofte stillede spørgsmål før omlægning
Denne artikel giver svar på de oftest stillede spørgsmål, i forbindelse med omlægning og etablering af økologisk svineprodu...
15.11.19