Feedback Form

  

Oprettet: 21-04-2017

Video om økologisk svineproduktion

Overblik over videoer om økologisk svineproduktion, som er udarbejdet af SEGES Økologi Innovation.

Videoerne er opdelt i følgende kategorier

Klik på det emne, der interesserer dig for at hoppe frem til videoerne

HÅNDTERING

FODER OG FODRING

PRODUKTIONSSYSTEMER

 

 

HÅNDTERING

Flugtafstand og ligevægtspunkt

I denne video kan du lære om dyrenes flugtafstand og ligevægtspunkt. Du kan udnytte flugtafstanden til at drive dyrene frem og ligevægtspunktet til at få dyrene til at stoppe eller dreje i en bestemt retning. Klik på billedet eller linket herunder for at se videoen.

 

Se videoen på dansk  
Watch the video in English      

Styre en floks bevægelser

I denne video kan du lærer, hvordan man driver en flok frem, styre flokkens retning og driver dem ind i en vogn eller igennem en åbning. Det kan være en fordel at se videoen om flugtafstand og ligevægtspunkt først, da disse teknikker udnyttes til at styre flokkens bevægelser. Klik på billedet eller linket herunder for at se videoen.

Se videoen på dansk
Watch the video in English

Sortere i en flok af grise

Grise er flok dyr, og de er mest trygge, når de er sammen med flokken. Derfor kan det være svært at sortere et dyr fra flokken. I denne video kan du lære forskellige teknikker til at sortere et dyr fra flokken enten på en mark, igennem en åbning eller i en vogn. Klik på billedet eller linket herunder for at se videoen.

 

Se videoen på dansk
Watch the video in English

Pas på ornen

Orner er større og stærkere end søerne, og deres opgave er at passe på søerne. Derfor er det mere risikofyldt at håndtere orner. I denne video kan du lære mere om, hvordan du opnår en sikker håndtering af din orne. Klik på billedet eller linket herunder for at se videoen.

 

Se videoen på dansk
Watch the video in English

 

Til top 

 

FODER OG FODRING

Afprøvning af nyt trug til reduceret foderspild

I projektet "Fodring af økologiske grise - bedre økonomi og miljø" afprøves nogle nye fodertrug til reduceret foderspild. Allerede nu kan vi se, at de nye trug forhindrer fugle i at tage grisenes foder, så der er mindre foderspild og en reduceret smitterisiko. Hør Nicolai Pedersens (økologisk svineproducent) fortælle om de andre fordele, der kan være ved trugene. Klik på billedet herunder for at se videoen.

Til top 

Grovfoder til slagtesvin - lige til at æde

Thorbjørn Sørensen har produceret økologiske slagtesvin siden 2013, og da han begyndte satte han sig for, at han ville have noget ud af at give grovfoder til sine svin. Se filmen og lad dig inspirere.  Klik på billedet herunder for at se videoen.

 Til top 


PRODUKTIONSSYSTEMER

Marksvin - grise i mobile folde

Økologiske slagtesvinestalde med befæstede udearealer er en dyr investering og dyrevelfærden er ikke optimal i den nuværende produktion af økologiske slagtesvin. En oplagt løsning ville være at have svinene på friland i stedet, men det er ikke så lige til, fordi miljøpåvirkningen let bliver alt for koncentreret. 

I et visionært projekt undersøgte om mobile folde med en tilknyttet hytte er løsningen. Klik på billedet herunder for at se videoen.


 Til top 


Kampen om roetoppen

Grise er intelligente dyr, og de ved godt, hvad der er ude på den anden side af den mobilefold - og det er attraktivt. Grisene arbejder hårdt for at få fat i de friske roetoppe udenfor folden, når der ikke er flere tilbage inde i folden. Når det lykkes kan det være svært at få den for sig selv. Klik på billedet herunder for at se videoen.


 Til top 

Sidst bekræftet: 10-04-2018 Oprettet: 21-04-2017 Revideret: 21-04-2017

Forfatter

Økologi Innovation
Konsulent, Økologisk svineprod

Kristian Knage-Drangsfeldt

Økologi Innovation


Af samme forfatter

Økologiske slagtesvin i mobile stalde på roer
Tal, erfaringer og tips fra afprøvning i 2016
03.01.18
Regler for økologisk svinehold
Oversigt over de vigtigste regler for økologisk svinehold
20.12.17
Sundhedsrådgivningsaftaler i økologiske svinebesætninger
Reglerne for sundhedsrådgivningsaftaler i økologiske svinebesætninger beskrives i dette kapitel.
22.07.16
Behandling af økologiske svin
Fødevarestyrelsens generelle regler om brug og opbevaring af veterinære lægemidler er altid gældende. Derudover skal de mer...
21.07.16
Opbevaring af medicin på den økologiske svinebedrift
Herunder beskrives håndtering af antibiotika, smertelindrende midler til brug for kastration af grise, smertelindrende midl...
21.07.16