Feedback Form

  

Oprettet: 31-08-2018
Revideret: 03-12-2018

Hvorfor RISE?

Med en RISE Bæredygtigheds analyse får du:

  • En omfattende gennemgang og vurdering af graden af bæredygtighed på basis af bedriftsdata og personlige oplysninger af hele din bedrift
  • Konkrete forslag til handlinger eller tiltag til udvikling af din bedrift, som du kan anvende med det samme, og høste resultater af
  • Forslag til evt. større, strategiske initiativer
  • Adgang til hjælp fra eksperter, der kender til bæredygtighed, livscyklusanalyser, klima, økologisk husdyr og planteavl, ressourceeffektivitet, mv.
  • En mulighed for at vise bl.a. detailkæden og forbrugerne, hvordan din bedrift forholder sig til bæredygtighed.

Bæredygtigheds vurderingen giver bedriften et konkret billede af, hvordan bæredygtigheden er nu, hvor man scorer godt, og hvor der kan forbedres. Der udarbejdes en konkret handlingsplan, som giver et indtryk af, hvordan konkrete ændringer vil påvirke den samlede bæredygtighed på gården.

Bedre økonomi og livskvalitet

Nogle af de parametre der måles på, hænger direkte sammen med bedriftens omkostninger og indtægter. RISE analysen giver derfor et overblik over, hvilke parametre du kan skrue på for at opnå et bedre økonomisk resultat på bedriften.

Men en RISE analyse er meget mere end økonomi og optimering af bedriftens husdyrhold og markdrift. Den omfatter også de mere bløde værdier, så som livskvalitet og arbejdsforhold. RISE analysen kan derfor være med til at åbne op for nogle snakke og diskussioner om, hvad der skal til for at arbejdet er bæredygtigt mht. livskvalitet, og om der skal nogle tiltag til for at arbejdet fortsat er sjovt.

RISE er også et ledelsesværktøj

Med afsæt i de udfordringer I har på bedriften, aftaler I, i samarbejde med bæredygtighedskonsulenten, hvad I konkret vil arbejde med, så bedriften bliver mere bæredygtige i alle aspekter, og ikke kun det, som I i forvejen er gode til. Det at blive konfronteret med de ting, der er en udfordring for jer, vil være med til at udvikle bedriften, og med handlingsplanen i hånden vil det være lettere for dig at vise vejen for ansatte, og være en god leder, så I sammen følger den nye strategi for bedriften.

RISE er et værktøj, som er med til at skubbe en rejse i gang. Når I har gennemgået analysen, forpligter I jer til at udvikle bedriften inden næste analyse. RISE er dermed en motivation til at holde dig i gang som leder, så du hele tiden finder på nye tiltag, der kan udvikle bedriften.

Vurderingen er også dokumentation

Forbrugerne af landbrugsprodukter, vil gerne have sikkerhed mht. bæredygtighed af produktionsmetoderne, og det kræver gennemskuelighed og mulighed for dokumentation. RISE bæredygtigheds vurdering giver et gennemskueligt resultat som samtidigt er baseret på konkrete handlinger, der kan fremlægges og diskuteres.

 

 

 

 

 

Sidst bekræftet: 03-12-2018 Oprettet: 31-08-2018 Revideret: 03-12-2018

Forfatter

Økologi Innovation
Specialkonsulent

Frank W. Oudshoorn

Økologi Innovation


Af samme forfatter

Bæredygtighedskonsulenter i Danmark
Nu er der mulighed for at få bæredygtigheden på din bedrift vurderet med et bæredygtighedstjek.
24.04.19
Det fik jeg ud af RISE
Mere end 200 bedrifter har fået lavet en RISE analyse. Se, hør og læs om nogle af deres erfaringer.
10.01.19
Specifikke bæredygtighedsindikatorer varierer meget fra bedrift til bedrift
Samtidig er det ikke givet, at det der virker på én bedrift har samme effekt på en anden bedrift.
08.01.19
Få bæredygtigheden på din bedrift analyseret
Der er igen mulighed for at få lavet en RISE analyse på din bedrift. Analyserne munder ud i en uddybende rapport og en hand...
19.11.18