Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 18-05-2018

  

Oprettet: 25-05-2016

Fraktilanalysen giver motivation og blod på tanden

Lau Lindholm Christiansen har 100 % fokus på at øge effektiviteten i sin griseproduktion og bruger Fraktilanalysen til at finde inspiration til at blive ved med at optimere sin bedrift.

Se videoen med Lau.

Fraktilanalysen i rådgivningen

Virksomhedskonsulent Søren Bjerring Bækholm fra Centrovice bruger hele Business Check-setuppet med driftsgrensanalyse, Business Check-regneark og Fraktilanalyse. Det klæder ham på som rådgiver og sætter ham i stand til at være en god sparringspartner for landmanden:

- Jeg bruger Business Check-værktøjerne til at give landmanden modspil og udfordre ham, men også til at fortælle ham, når han ikke har grund til at bekymre sig, understreger Søren.

Fraktilanalysen giver et godt visuelt overblik over, hvordan en bedrift ligger på centrale nøgletal sammenlignet med andre bedrifter. Samtidig giver den landmanden mulighed for at få nøgletallene ind under huden. Når han ved, hvor nøgletallene skal ligge, kan han bedre reagere, hvis de begynder at bevæge sig i den forkerte retning.

Søren ser også en stor værdi i at bruge værktøjerne i sine erfagrupper:

- Det giver motivation og blod på tanden, når man bliver sammenlignet med nogen, man kender. Det forpligter mere og giver et godt ejerskab, fastslår Søren.

Han arbejder meget med at skabe motivation hos den enkelte landmand i erfagrupperne, og det kan datagrundlaget i Fraktil- og driftsgrensanalysen hjælpe ham med:

- Med udgangspunkt i tallene kan jeg komme med konkrete eksempler på, hvordan den enkelte landmand kan gribe arbejdet med et bestemt indsatsområde an, forklarer Søren.

 

Om Fraktilanalysen

Fraktilanalysen er et af Business Check-værktøjerne og præsenterer udvalgte nøgletal. Analysen kan bruges til at sammenligne den enkelte landmands resultater fra driftsgrensanalysen med andre bedrifters resultater.

Fraktilanalysen kan fås hos den lokale DLBR-rådgiver, men den er også tilgængelig på LandbrugsInfo under Økonomi > Benchmarking > Business Check (kræver abonnement på LandbrugsInfo).

Sidst bekræftet: 20-03-2017 Oprettet: 25-05-2016 Revideret: 25-05-2016

Forfatter

Økonomi & Virksomhedsledelse
Kommunikationskonsulent

Pernille Pennington

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Svinepriserne stiger fortsat i 2020
Svineproducenterne nyder godt af de høje svinepriser, og trenden fortsætter ind i andet kvartal af 2020. Det fortæller den ...
26.02.20
Et minivådområde er et plus i salgsopstillingen
Svineproducent Christian Pries Andersen fik et minivådområde med i købet, da han i 2015 overtog en gård fra sin tidligere a...
27.01.20
Vores marker er absolut blevet mere dyrkningssikre
Knud Thing er den stolte ejer af det til dato største minivådområde i Danmark med et drænopland på 230 ha og et vandspejl p...
23.01.20
Pumpen kører på den strøm, vindmøllen laver
Henrik Larsens minivådområde kører upåklageligt: Hvis den lille pumpe, som får el fra vindmøllen, ikke kan klare vandmasser...
20.01.20
Bliv klogere på minivådområder
Overvejer du at etablere et minivådområde for at komme udledningen af næringsstoffer til livs? Er du usikker på, hvordan et...
13.01.20