Oprettet: 26-02-2020

Svinepriserne stiger fortsat i 2020

Svineproducenterne nyder godt af de høje svinepriser, og trenden fortsætter ind i andet kvartal af 2020. Det fortæller den nye prisprognose fra SEGES. Men svinepesten kan sætte en stopper for den positive udvikling.

Siden sommeren 2019 har prisen på svinekød været høj. Det har medført god indtjening, som svineproducenterne især har anvendt til at nedbringe gæld.

- Tiden med gode priser bliver brugt rigtig fornuftigt til at afvikle gæld. De foreløbige resultater viser, at svineproducenterne har fået barberet 4 mia. kr. af deres gæld i 2019.

Svineproducenterne har dermed påbegyndt en møjsommelig, men tiltrængt genopbygning af egenkapitalen efter et årti med ringe mulighed for at nedbringe gælden på grund af finanskrise, Ruslandsembargo og tørke. 

Men det tager tid, så der er brug for en længere periode med gode priser, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i SEGES.

 

Risiko for svinepest
De høje svinepriser ser lige nu ud til at fortsætte, men efterhånden som svinepesten er rykket tættere på de danske og tyske grænser, er risikoen for smittespredning og dermed prisfald steget.

Få mere info
Se de nye prisprognoser og bliv ajourført på markedsudviklingen for planteavlere, mælke- samt svineproducenter. (Prisprognosen ligger bag Agro ID login)

Sidst bekræftet: 26-02-2020 Oprettet: 26-02-2020 Revideret: 26-02-2020

Forfatter

Erhvervsøkonomi
Erhvervsøkonomisk chef

Klaus Kaiser

Erhvervsøkonomi


Kommunikationskonsulent

Pernille Pennington

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Markedsvurdering for landbrugsprodukter
Vurdering af prisudviklingen for de væsentligste input og salgspriser
02.05.20
Konverteringsmuligheder
Corona-krisen har medført muligheder for konvertering af fastrentelån.
26.03.20
Regeringen lemper krav til banker for at øge udlån
For at afbøde de økonomiske virkninger af corona-virussen har regeringen givet erhvervslivet en række lempelser. En af dem ...
13.03.20
SEGES har opdateret prisprognoserne
Landbruget nyder godt af høje svinepriser og fornuftige priser på mælk og afgrøder. Risikoen for prisfald som følge af svin...
28.02.20
Markedsvurdering for landbrugsprodukter
Vurdering af prisudviklingen for de væsentligste input og salgspriser
27.02.20