Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 21-09-2019

  

Oprettet: 21-09-2018

Foderomkostninger

Foderomkostningen opgøres ud fra forbrugt foder i opgørelsesperioden.

Den består af både indkøbt og eget fremstillet foder og dækker over disse linjer i det interne regnskab:

  • Korn
  • Færdigblanding mv
  • Andet indkøbt foder
  • Eget grovfoder

Forbruget kan opgøres ved præcis udvejning i hele perioden, ved opgørelse enten af primo/ultimo lagerbeholdning, køb og salg (og svind) for perioden, eller via skøn. Der bør benyttes den mest retvisende metode, der er praktisk muligt for at få en så præcis beregning af periodens foderomkostning som muligt.

Du kan blive klogere på, hvordan du kan reducere dine foderomkostninger i podcasten Sådan reducerer dine foderomkostninger.

Hvis du har brug for tips til, hvordan du opgør dit foderforbrug, så kan du lytte til podcasten Sådan kommer du i gang med foderopgørelse.

Sidst bekræftet: 21-09-2018 Oprettet: 21-09-2018 Revideret: 21-09-2018

Forfatter

Erhvervsøkonomi
Kommunikationskonsulent

Anja Kruse Christensen

Fagkommunikation


Maria Sørensen

Af samme forfatter

”Vi vil skabe den arbejdsplads, vi gerne selv ville være på”
Susanne og Anders Just fra Thy organiserer arbejdstiderne på deres bedrift, så de tilgodeser medarbejderne. På den måde for...
17.04.20
Danske lønomkostninger er høje, men arbejdsomkostninger pr. EKM er konkurrencedygtige i europæisk sammenhæng
Arbejdskraft og lønomkostninger er ofte et af de parametre, der diskuteres i landbruget. Har vi råd til at betale for kvali...
03.12.19
Bliv godt klædt på til at blive virksomhedsejer
Få tjek på alle detaljerne, når du skal forfølge drømmen om at blive selvstændig landmand.
30.10.19
Bliv godt klædt på til at ejerskifte din virksomhed
Få tjek på alle detaljerne, når du skal godt videre fra livet som selvstændig landmand.
30.10.19
Områdespecifikke beskrivelser af budgetkalkuler
Her kan du læse beskrivelser af kalkulerne pr. område, herunder hvis der gælder særlige forhold ved en given kalkule, som d...
24.09.19