Feedback Form

Af samme forfatter
Kører hverdagen nogle gange lidt for hurtigt? Er din hverdag fyldt med brandslukningsopgaver? Måske er det tid at gentænke din rolle som leder. Flere projekter viser, at det kan smitte positivt af på din bundlinje.
Tanken om, at grønne obligationer inden for en overskuelig fremtid kan komme til at finansiere vindmøller, biogas- og bioraffineringsanlæg, er måske ikke helt ved siden af.
Er det bedst at vælge selskab eller personligt ejet virksomhed? Det korte svar er, at det afhænger af behov og situation.
”Der er mange, der har nogle udfordringer.” Men udfordringerne kan løses, fastslår Anders Harck, mælkeproducent og formand for sektorbestyrelsen SEGES Økonomi & Virksomhedsledelse. Hvis landmændene skifter fokus fra kilo til kroner.
Det kan betale sig for landbruget at have et større formål end at tjene penge. Sådan lyder budskabet fra Marie-Louise Boisen og Iben Krog Rasmussen, medstiftere af Tænketanken Frej
Har du brug for at vende din situation? Få et godt råd eller to? Eller tale med andre landmænd i samme situation? Landbrugets gratis krisehjælp står parat til at støtte dig.
Hvor kan landmanden handle anderledes i virksomheden for at få en bedre økonomi? Sammenligner han sine resultater med andres nøgletal, kan han udpege, hvor han bør sætte ind. Business Check kan vise vejen for landmændene og deres erfagrupper.
Ti års tilløb tog Henning og sønnen Andreas Nielsen til deres generationsskifte. Undervejs nåede Andreas at få sin landbrugsuddannelse i hus og blive klar til at overtage bedriften. Hør om makker-parrets erfaringer i ny podcast.
Økonomistyring giver mulighed for løbende at justere den daglige drift. Det er nødvendigt for at nå de ønskede mål for virksomheden, men også for at sikre, at bedriften overlever nu og i fremtiden.
Hvis mangel på finansiering holder innovationslystne landmænd tilbage, kan lånebaseret crowdfunding være en måde at realisere drømmen på. Især når idéerne går i retning af specialproduktion.
Som landmand skal du have tid til refleksion i løbet af et strategiforløb. Du skal have mulighed for at overveje, hvordan omverdenen påvirker din virksomhed. Samtidig skal du kritisk vurdere din virksomheds status quo og din egen rolle som leder.
Her får du et hurtigt overblik over alle de værktøjer, du bliver præsenteret for igennem faserne.
Realkredit- og banklån har hidtil været vejen frem, når der skulle ejerskiftes. Men kravet om egenfinansiering er steget i kølvandet på finans- og landbrugskrisen. Forpagtning, delsalg eller omdannelse til selskab er brugbare alternativer for sælger.
Uanset om køber skal etablere sig eller er etableret, bør finansieringen af ejerskiftet nøje overvejes. Står afkastet på den nyerhvervede bedrift ikke mål med risikoen ved investeringen, er forudsætningen for et vellykket ejerskifte ikke til stede.
Der er mange måder at blive selvstændig landmand på. Traditionelt har et realkreditlån været vejen frem, men en forpagtningsaftale, earn-out eller et partnerskab med en ekstern investor er gode alternativer. Se hvordan i SEGES’ tegnefilm.
Inspiration18.03.16
Her finder du en samlet oversigt over webinarer inden for fagområderne økonomi, ledelse og skat.
Landmænd er gode til at tænke i optimering. Også når de arbejder med strategi. Men når landmanden kommer op i helikopteren og ser de muligheder, der tegner sig i horisonten, får han mulighed for at give sin virksomhed medvind og vækst på den lange bane.
Medieomtale12.12.15
Bliv inspireret af et landmandspars forretningsmodel, nye teknologiske landvindinger og strategiarbejde via scenarier.
Inspiration03.11.15
Her finder du en samlet oversigt over de artikler, vores faglige medarbejdere har fået udgivet i fagbladet MARK, om skat, jura, ledelse og finansiering. Scroll ned for at se dem alle.
Inspiration03.11.15
Her finder du en samlet oversigt over videoer og webinarer inden for emnerne økonomi, ledelse og skat. Du har også adgang til de artikler, vores faglige medarbejdere har fået udgivet i fagbladet MARK, om skat, jura, ledelse og finansiering.
Det kræver forberedelse at ejer- eller generationsskifte sin landbrugsvirksomhed. Det kan derfor betale sig at komme i gang med planlægningen i god tid. Ny side på LandbrugsInfo giver dig et overblik over alle aspekter i et ejer- eller generationsskifte.
Inspiration14.07.15
Her finder du en samlet oversigt over videoer inden for fagområderne økonomi, ledelse og skat.