Af samme forfatter
Få trends og tendenser for råvaremarkedet, priser og landbrugets økonomi præsenteret på et webinar torsdag den 27. februar.
Svineproducent Christian Pries Andersen fik et minivådområde med i købet, da han i 2015 overtog en gård fra sin tidligere arbejdsgiver. Han opfatter minivådområdet som et ekstra plus.
Knud Thing er den stolte ejer af det til dato største minivådområde i Danmark med et drænopland på 230 ha og et vandspejl på 2,3 ha. Ud over at rense drænvandet, som det skal, leder minivådområdet vandet effektivt væk fra markerne.
Henrik Larsens minivådområde kører upåklageligt: Hvis den lille pumpe, som får el fra vindmøllen, ikke kan klare vandmasserne, træder den store pumpe til. Men Henrik Larsen har faktisk aldrig set den store pumpe i aktion.
Overvejer du at etablere et minivådområde for at komme udledningen af næringsstoffer til livs? Er du usikker på, hvordan et minivådområde virker, og hvordan du kommer i gang? En spritny folder fra SEGES hjælper dig videre.
Det har altid været vigtigt for svineproducent Ulrik Krogsgaard at spare op til pension. Hør mere om, hvad Ulrik har gjort, og få fem gode råd om pension og forsikring fra Jane Karlskov Bille og Kenneth Kjeldgaard, SEGES.
Skal virksomheden udvides eller omlægges med et nyt forretningsområde? Spritnye budgetkalkuler fra SEGES letter regnearbejdet og viser, om forretningsideen holder.
Kører hverdagen nogle gange lidt for hurtigt? Er din hverdag fyldt med brandslukningsopgaver? Måske er det tid at gentænke din rolle som leder. Flere projekter viser, at det kan smitte positivt af på din bundlinje.
Tanken om, at grønne obligationer inden for en overskuelig fremtid kan komme til at finansiere vindmøller, biogas- og bioraffineringsanlæg, er måske ikke helt ved siden af.
Er det bedst at vælge selskab eller personligt ejet virksomhed? Det korte svar er, at det afhænger af behov og situation.
Har du brug for at vende din situation? Få et godt råd eller to? Eller tale med andre landmænd i samme situation? Landbrugets gratis krisehjælp står parat til at støtte dig.
Hvor kan landmanden handle anderledes i virksomheden for at få en bedre økonomi? Sammenligner han sine resultater med andres nøgletal, kan han udpege, hvor han bør sætte ind. Business Check kan vise vejen for landmændene og deres erfagrupper.
Som landmand skal du have tid til refleksion i løbet af et strategiforløb. Du skal have mulighed for at overveje, hvordan omverdenen påvirker din virksomhed. Samtidig skal du kritisk vurdere din virksomheds status quo og din egen rolle som leder.
Her får du et hurtigt overblik over alle de værktøjer, du bliver præsenteret for igennem faserne.
Realkredit- og banklån har hidtil været vejen frem, når der skulle ejerskiftes. Men kravet om egenfinansiering er steget i kølvandet på finans- og landbrugskrisen. Forpagtning, delsalg eller omdannelse til selskab er brugbare alternativer for sælger.
Uanset om køber skal etablere sig eller er etableret, bør finansieringen af ejerskiftet nøje overvejes. Står afkastet på den nyerhvervede bedrift ikke mål med risikoen ved investeringen, er forudsætningen for et vellykket ejerskifte ikke til stede.
Der er mange måder at blive selvstændig landmand på. Traditionelt har et realkreditlån været vejen frem, men en forpagtningsaftale, earn-out eller et partnerskab med en ekstern investor er gode alternativer. Se hvordan i SEGES’ tegnefilm.
Inspiration18.03.16
Her finder du en samlet oversigt over webinarer inden for fagområderne økonomi, ledelse og skat.
Landmænd er gode til at tænke i optimering. Også når de arbejder med strategi. Men når landmanden kommer op i helikopteren og ser de muligheder, der tegner sig i horisonten, får han mulighed for at give sin virksomhed medvind og vækst på den lange bane.
Medieomtale12.12.15
Bliv inspireret af et landmandspars forretningsmodel, nye teknologiske landvindinger og strategiarbejde via scenarier.
Inspiration03.11.15
Her finder du en samlet oversigt over de artikler, vores faglige medarbejdere har fået udgivet i fagbladet MARK, om skat, jura, ledelse og finansiering. Scroll ned for at se dem alle.
Inspiration03.11.15
Her finder du en samlet oversigt over videoer og webinarer inden for emnerne økonomi, ledelse og skat. Du har også adgang til de artikler, vores faglige medarbejdere har fået udgivet i fagbladet MARK, om skat, jura, ledelse og finansiering.
Det kræver forberedelse at ejer- eller generationsskifte sin landbrugsvirksomhed. Det kan derfor betale sig at komme i gang med planlægningen i god tid. Ny side på LandbrugsInfo giver dig et overblik over alle aspekter i et ejer- eller generationsskifte.
Inspiration14.07.15
Her finder du en samlet oversigt over videoer inden for fagområderne økonomi, ledelse og skat.