Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 28-05-2019

 216

Oprettet: 28-06-2010

Forsøgsarbejde: Indberetning af data til forsøgene

Eventuelt manglende data fra Landsforsøgene indberettes hurtigst muligt i NFTS. I SmartTrial kan data overføres direkte i marken, hvis du har et SIM-kort i din Psion/mobile enhed. Alternativt indberettes data umiddelbart efter registreringer i marken.

Husk også ved den forestående høst at indberette høstresultaterne løbende.

Det anbefales at indarbejde en rutine, så data overføres direkte efter at være valideret. Er der problemer med at have tid/ressourcer til indberetning løbende, bedes undertegnede kontaktes.

Godkendte data

Godkendelse af data i PC-Markforsøg foregår på følgende måde: Udfyld relevante oplysninger på det pågældende faneblad. Når alle oplysninger er indhentet og tastet, skal du højreklikke på musen og vælge f.eks. ”Godkend Forsøgsbehandling” (se eksempel nedenfor).

Faneblad Udførelse

Grundoplysninger

Grundbehandlinger

Forsøgsbehandlinger

Tjek først på det enkelte forsøg, at alle oplysninger på fanebladet er udfyldte og korrekte. Højreklik på musen og vælg f.eks. "Godkend forsøgsbehandlinger". Det foregår på samme måde ved Grundoplysninger og Grundbehandlinger.  
Forsøgsdesign Forsøgsdesignet godkendes/accepteres på normal vis efter gennemgang af wizard – og efter at forsøget er anlagt i marken.
Måleparametre Når alle måleparametre på et forsøg er godkendt/indrapporteret (eller markeret som ikke udført), vil der automatisk blive sat et grønt √ i forsøgslisten.    

 

Til top

Data til logaritmeforsøg indberettes i PC-Markforsøg ved at oprette den enkelte måleparameter og skrive udført dato og stadie. Herefter godkendes måleparameteren. Data sendes på mail efter anvisning i Landsplanen.

Resultater fra prøver, hvor resultatet endnu ikke foreligger, vil kun blive vist på listen, hvis der ikke er indberettet en dato for afsendelse.

Marker måleparametre med musen. Brug ”Ctrl” til at udvælge mere end én måleparameter. Højreklik på ”Aktiver måleparameter”. Udfyld ”Indsendelsesdato” OG registreringsdato (denne vil senere blive overskrevet af den aktuelle analysedato).

Udtræk af statuslister

Statuslisten er et glimrende værktøj – i kombination med kalenderfunktionen – til at give et overblik over manglende indberetning af data fra Landsforsøgene. statuslisten kan udtrækkes på LandbrugsInfo og I PC-Markforsøg:

Metode 1:

  1. Log ind på ”www.nfts.dk”
  2. Klik på "Statusliste" under "Mine forsøg". Statuslisten er baseret på de stadier, der er anført i forsøgsplanen og er en relation imellem stadium og dato, der er beregnet på flere års gennemsnit. Det betyder, at listen kan afvige det aktuelle år, afhængig af om det er et tidligt eller sent vækstår.

Metode 2:

  1. Åbn PC-Markforsøg
  2. Vælg ”Filer” > ”Udskriv” > ”Statuslister".

Se nedenfor

 

Til top 

  1. Markér "Grundoplysninger", "Grundbehandlinger" eller "Design", hvis de skal med på listen. De vil blive vist som ikke-godkendte for de forsøg, hvor de endnu ikke er godkendte. Markér "Forsøgsledsbehandlinger", hvis de skal med på listen. Forsøgsledsbehandlinger, hvor der ikke er udfyldt dato, eller hvor den ikke er markeret som "Ikke udført", vil blive vist på listen. "Ubehandlet" vil også forekomme på listen, hvilket du må se bort fra.
  2. Markér "Måleparametre" hvis de skal med på listen. Måletider/-parametre, som ikke er godkendt eller ikke er markeret som "Ikke udført", vil blive vist på listen.
  3. I datofeltet skrives den dato, som statuslisten skal gælde til. Alle forsøgsbehandlinger og måleparametre, der efter dato-stadium skulle være udført på det pågældende tidspunkt, vil blive vist på listen, hvis forsøgsbehandlinger og måleparametre er markeret.
  4. Ved markering af boksen "Vis måletider/forsøgsbehandlinger" vil eventuelle forsøgsbehandlinger og måleparametre, hvor der mangler stadium på forsøgsplanen, blive vist, uanset om aktiviteten måske skal udføres senere end den dato, statuslisten trækkes på.
  5. Klik på "Bestil" for at udtrække statuslisten.
  6. Efter at have udtrukket statuslisten indberettes de manglende data. 

Sidst bekræftet: 16-07-2015 Oprettet: 28-06-2010 Revideret: 28-06-2010

Forfatter

Planter & Miljø
Faglig leder

Lotte Buch Salling-Mortensen

AgroTech


Af samme forfatter

Forsøgsarbejde: Besøg forsøgene
Der er god vækst i afgrøden og mange har allerede været ud og set forsøgene. Det er nemt at finde rundt i forsøget ved at b...
18.05.20
Mindre lejesæd ved gradueret vækstregulering i OnFarmPlusforsøg
I et forsøg i vinterhvede er der foretaget positionsbestemt vækstregulering og høst. Der er vækstreguleret med størst dosis...
19.11.19
Forsøgsarbejde: Vejledning i bedømmelser i Landsforsøgene
Vejledning i bedømmelser i Landsforsøgene er revideret.
24.05.19
Vejledning til indberetning af midler i PC markforsøg
Indberetning af behandlinger – både ift. klimamodel, planteværn Online, Lokalt forslag mm.
06.03.18