Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 30-08-2019

  

Oprettet: 03-09-2018

Nyt værktøj til beregning af resultaterne for hele forsøgsserier

Der er nu udviklet et nyt webbaseret værktøj til beregning af forsøgsresultater på tværs af forsøgsserier i Landsforsøgene®

Fra og med 2018 anvendes det nye system i forbindelse med udarbejdelsen af Oversigt over Landsforsøgene, og i andre sammenhænge, hvor der skal laves sammendrag af hele forsøgsserier. En af de store fordele ved det nye værktøj er, at det er væsentligt lettere og hurtigere at lave sammenstillinger mellem flere forskellige forsøgsserier og på tværs af årerne, hvor der f.eks. er prøvet samme behandling.

Det nye værktøj beregner både en P-værdi, som angiver sandsynligheden for at de registrerede forskelle er signifikante, hvis P-værdien er over 0,05 angives der ikke en LSD-værdi, idet en P-værdi på over 0,05 svarer til der tidligere blev angivet som ”ns” (ikke signifikant).

I forbindelse med beregningen af forsøgsseriesammenstillingerne kan der også beregnes signifikansgrupper (bogstavtest), som anføres bag efter de beregnede værdier. Hvis to behandlinger er markeret med samme bogstav betyder det, at de ikke er signifikant forskellige.

I forbindelse med overgangen til det nye beregningsværktøj er det besluttet, at proteinprocenter, stivelsesprocenter med videre ikke længere vægtes i forhold til udbytterne i det enkelte forsøg. Denne ændring kan betyde små justeringer af de opnåede resultater, hvis der bliver lavet nye sammenstillinger af forsøg fra tidligere år.

Sammendragene af forsøgsserierne offentliggøres fortsat, og kan tilgås her: https://webtrialcalc.dlbr.dk/CalcSpec/Public

Bemærk at udseende af seriesammenstillingerne er markant ændret i forhold til sidste år, og at det nu er muligt direkte at downloade seriesammenstillinger og forsøgsoplysninger til Excel.

 

Sidst bekræftet: 03-09-2018 Oprettet: 03-09-2018 Revideret: 03-09-2018

Forfatter

PlanteInnovation
Chefkonsulent

Jon Birger Pedersen

PlanteInnovation


Faglig leder

Thomas Nitschke

AgroTech


Af samme forfatter

Anvendelse af multispektrale dronebilleder i landsforsøgene
2018 var året hvor flere landsforsøg blev overfløjet med drone monteret med et multispektralt kamera. Denne rapport beskriv...
06.12.19
Beta version af nyt SortInfo
SEGES har i nogen tid arbejdet på et helt nyt SortInfo, og en beta-version er nu klar til test hos brugerne.
05.12.19
Oversigt over Landsforsøgene 2019
Forsøg og undersøgelser i Dansk Landbrugsrådgivning.
04.12.19
Oversigten 2019
Vårbyg - foreløbige resultater
22.11.19