Feedback Form

  

Oprettet: 29-01-2019

Kvægkongres: Sådan holdt jeg celletallet under 100.000 i hedebølgen

Mælkeproducent Ole Kristensen fortæller på årets Kvægkongres, hvordan han formåede at holde celletallet beundringsværdigt lavt denne sommer. Kopier hans metoder og se celletallet styrtdykke


Niels Vitus Hampholt, der er bygningskonsulent hos LMO og Ole Kristensen, der er mælkeproducent i Lihme afslører opskriften på lavt celletal i hedebølgen på Kvægkongres 2019.

Sommerens hedebølge gik hårdt ud over mælkekvaliteten på mange bedrifter.

Temperaturer på op imod 30 grader gav køerne varmestress, og hverken dyr, mennesker eller produktionssystemer under vores breddegrader er klædt på til den slags.

Men hos mælkeproducent Ole Kristensen på Lihmegaard i Salling var man forberedt. Her kunne hverken juni, juli eller augusts varme tvinge celletallet ret meget over de 80.000.

Ændrede på fodringen

”Det er primært et resultat af mange års indsats. Men vi ændrede da også på nogle rutiner, da det blev varmt, blandt andet i forhold til fodringen,” afslører Ole Kristensen.

Kom til Kvægkongres 2019 og hør hvad hemmeligheden bag det rekordlave sommer-celletal er. Hør samtidig bygningsrådgiver Niels Vitus Hampholt, LMO forklare, hvorfor nogle tiltag mod varmestress virker bedre end andre.

Hør mere i indlæg nr. 48 Varmestress – erfaringer fra Danmark.

Se programmet for årets kvægkongres

Tilmeld dig Kvægkongres 2019

 

 

Sidst bekræftet: 29-01-2019 Oprettet: 29-01-2019 Revideret: 29-01-2019

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 15 - 2019
Totalt stop for brug ar humankritiske antibiotika til kvæg; Sådan konserverer du årets høst af hestebønner .... m.m
23.08.19
Lokale fødevarer betyder mest i Sverige og Norge
Opfattelsen af kvalitetsfødevarer er ikke helt ens i Danmark, Norge og Sverige. Det viser en ny forbrugerundersøgelse, der ...
23.08.19
Små film lærer svenskerne om kød
Den svenske kødbranche, Svenskt Kött, har udviklet en digital grunduddannelse i håndtering og tilberedning af kød til forbr...
09.08.19
Kvægnyt nr. 14 - 2019
Reducer klimaaftryk og tjen flere penge; IFCN spår positive takter for den globale mælkeproduktion de næste 20 år; Bliv klo...
09.08.19
Bliv klogere på DMS-afregningsmodulet
Hvis du gerne vil vide mere om, hvad DMS-afregningsmodulet til kalve går ud på, er der hjælp at hente i både faktaark, film...
09.08.19