Feedback Form

  

Oprettet: 14-12-2018

Skal I fodre på et andet tidspunkt?

Det er vigtigt, at der er nogen i stalden til at passe foderbordet i de kritiske timer op til udfodring.

Alle døgn har 24 timer, men alligevel kan det have stor betydning, hvornår man lægger skæringen på fodringsdøgnet.

Udfodres der tidligt om morgenen, vil der i mange besætninger ikke være nogen i stalden til at passe foderbordet i de kritiske timer op til udfodring. Ved morgenfodring sker det ofte, at den foderrest, der er tilbage, ligger uden for køernes umiddelbare rækkevidde. Og hvis foderbordet er tomt, er der ingen, der ved, hvor længe køerne har været underfodret.

Udfodring op ad dagen, hvor det sikres, at foderbordet passes de sidste fire-seks timer inden udfodring, giver mulighed for at fordele foder mellem udfodringshold og sikre, at der bliver skubbet foder ind i rette tid. Som tilgift vil eftermiddagsfodring aflaste aftenvagten, for ved udfodring af godt blandet foder om eftermiddagen er det ikke nødvendigt at røre foderbordet før næste morgen.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 23, 2018

Sidst bekræftet: 14-12-2018 Oprettet: 14-12-2018 Revideret: 14-12-2018

Forfatter

HusdyrInnovation
Chefkonsulent

Niels Bastian Kristensen

HusdyrInnovation, Foderkæden, kvæg


Af samme forfatter

Kort guide til fasefodring af goldkøer
Overordnede krav til rationsformulering og praktiske anvisninger omkring fasefodring af goldkøer.
23.05.19
Screening af additiver til stabilisering af fuldfoder
Screening af kombinations- og højdosisbehandlinger med propionsyre, natriumbenzoat, fodersalt og FreshFOSS for effekt på ae...
14.05.19
Tørsyre er velegnet til stabilisering af fuldfoder
Hvis foderet tager varme til sommer, bør du overveje tørsyre til stabilisering. Det er billigere og mere sikkert at arbejd...
05.04.19
Stabilisering af fuldfoder
Undersøgelse af aerob stabilitet og mikrobiologi i fuldfoder stabiliseret med propionsyre, natriumbenzoat, Salvana TMR elle...
01.04.19
Beregning af fordøjelighed i frisk majs
Undersøgelsen præsenterer en ny metode til bestemmelse af fordøjeligheden af frisk majshelsæd
27.03.19