Feedback Form

  

Oprettet: 11-01-2019

Køerne skal levne 2 pct. lækkert foder

Tilstrækkelig stor og god foderrest er et centralt element i godt foderbordsmanagement.

Hvis køerne tømmer foderbordet mellem udfodringerne, giver det uro omkring udfodring. Det belaster lavt rangerende køer og giver stor variation i foderoptagelsen.

Derfor skal der altid være mindst 2 pct. foderrest, og foderresten skal:

  • Have samme kvalitet som det foder, der udfodres
  • Være jævnt fordelt langs foderbordet
  • Ligge inden for køernes umiddelbare rækkevidde.


Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 1, 2019

Sidst bekræftet: 11-01-2019 Oprettet: 11-01-2019 Revideret: 11-01-2019

Forfatter

HusdyrInnovation
Chefkonsulent

Niels Bastian Kristensen

HusdyrInnovation, Foderkæden, kvæg


Af samme forfatter

Effects of additives to improve aerobic stability of TMR
Effects of Propionic acid, Sodium benzoate, Salvana TMR and FreshFOSS on aerobic stability and microbial composition of tot...
04.03.19
Sådan laver du bedre kompakt fuldfoder
Det er ikke ’bare lige’ at lave en god kompakt fuldfoderblanding. Få konkrete tips til at opnå en blanding, der ikke kan so...
22.02.19
Analyse af fuldfoder
Har du vanskeligt ved at få køernes foderoptagelse til at stemme med forventningerne?
22.02.19
NIR på foderblanderen viser om fuldfoderet er blandet godt nok
Måling med NIR på foderblandere er følsom overfor blandingsgrad dette kan anvendes til overvågning af blandingskvaliteten a...
15.02.19
Brug bedømmelsen af fuldfoder til at optimere din fuldfoderblanding
Får din fuldfoderblanding tre grønne smiley-køer i bedømmelsen af struktur, klumper og partikler? SEGES sætter smiley-køer ...
15.02.19