Feedback Form

  

Oprettet: 09-08-2019

Få mere ud af din mineralblanding

Lad SEGES følge din besætning og bliv klogere på brugen af mineraler


Strategier for udvejning og håndtering af mineral, salt og kridt vil være en del af forsøget med henblik på at opnå besparelser uden tab af sikkerheden i den daglige fodring.

Flere opgørelser viser, at der ikke umiddelbart er nogen sammenhæng mellem produktionsresultater og udgifter til mineralblandinger hos mælkeproducenter. Alligevel er der i dag fortsat en meget stor variation i omkostningerne til mineraltilskud: mellem 200 til 800 kr. pr. årsko – og nogle gange endda højere.

Er du mælkeproducent, og stiller du spørgsmålstegn ved, om omkostningerne til mineraler hænger sammen med bl.a. mælkeydelse og sundhed, så har du muligheden for at indgå i et forsøg, hvor vi følger din besætning tæt over to år, og ud over tæt opfølgning på produktions-, reproduktions- og sundhedsparametre bl.a. tilbyder analyser af mineral- og tilskudsfoder samt grovfoderanalyser og KMP-fuldfoder analyser af din foderblanding.

Du skal som udgangspunkt fodre med en gårdmineralløsning og være villig til at gå over til en typeblanding suppleret med fodersalt og kridt i en længere periode. Vi vil bistå dig med korrektion af foderplaner. Strategier for udvejning og håndtering af mineralblanding, salt og kridt vil være en del af forsøget med hensyn til at kunne opnå besparelser uden tab af sikkerheden i den daglige fodring.

Kontakt os for en uforpligtigende snak

Seniorkonsulent Betina Amdisen Røjen, mobil 2870 4713, bamr@seges.dk eller chefkonsulent Niels Bastian Kristensen, mobil 3051 3108, nbk@seges.dk.

Du kan læse mere om undersøgelsen i artiklen Test værdien af din gårdmineralblanding

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 14, 2019

Sidst bekræftet: 09-08-2019 Oprettet: 09-08-2019 Revideret: 09-08-2019

Forfatter

HusdyrInnovation
Seniorkonsulent

Betina Amdisen Røjen

HusdyrInnovation, Foderkæden, kvæg


Af samme forfatter

Konservering af hestebønner
Hele hestebønner kan enten tørres eller konserveres med propionsyre. Crimpning kræver lufttæt opbevaring og er en mere risi...
23.08.19
Vær med til at teste hestebønner
Formålet er at undersøge, hvordan hestebønner påvirker køernes ydelsesrespons i forhold til andre proteinkilder.
23.08.19
Sådan konserverer du årets høst af hestebønner
Uanset hvilken metode, man vælger til at konservere årets høst af hestebønner, er der forhold, som er værd at tage med i ov...
23.08.19
Ny test af hestebønner i praksis skal vise effekt på fodring og klima
Flere fodringsforsøg har vist, at hestebønner kan erstatte soja og raps uden fald i ydelsen. SEGES søger nu besætninger, so...
22.08.19
Test værdien af din gårdmineralblanding
Skal du bruge gårdmineralblanding eller typemineraler? Lad SEGES følge din bedrift i en nye undersøgelse og få svaret.
09.08.19